În luna iulie, primele ghiduri de bune practici Catalog București vor ajunge în cutiile poștale ale locuitorilor din zonele protejate Calea Călărașilor, Mântuleasa, Negustori, Moșilor și Caimatei. Printre exemple, explicații și bune practici, insistăm cu recomandarea ca proprietarii să apeleze la specialiști, măcar pentru un sfat, atunci când vor să intervină asupra clădirii. Și credem că ar fi mai simplu dacă aceștia s-ar găsi chiar în cartier. De aceea, încercăm să întocmim o listă de specialiști interesați de provocările acestor zone și care ar fi dispuși să ofere consultanță pro bono.

Dacă ești arhitect sau inginer și locuiești sau ai biroul într-una dintre zonele protejate menționate, ai ocazia să te faci cunoscut în comunitate și să contribui la conservarea zonelor construite protejate. Detaliile tale de contact ar putea apărea în lista de recomandări de la finalul ghidului. Scrie-ne la contact@arcen.info până pe 30 iunie și spune-ne de ce, cum și cât ai vrea să te implici.

Dacă locuiești într-una dintre zonele protejate menționate intră în legătură cu noi. Ne interesează să intervievăm proprietari care au dus la capăt proiecte de consolidare sau restaurare, ca să înțelegem mai bine motivația și provocările pe care le prezintă patrimoniul construit și să le facem cunoscute tuturor vecinilor.

Scrie-ne la contact@arcen.info și povestește-ne despre experiența ta cu patrimoniul Bucureștiului!

Author arcen

More posts by arcen

Leave a Reply