EvenimenteFeatured

Despre Frumusetea timpului care trece, cu Solomon Marcus

By March 27, 2012 No Comments

            Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate –ARCEN organizează joi, 5 aprilie 2012, începând cu ora 18:30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38), evenimentul Despre Frumuseţea timpului care trece”, eveniment care face parte din Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe “Ceai, biscuiți, Cultură și Normalitate”.  Afis-Solomon-Marcus-blog1

            Invitat special la acest eveniment este academicianul Solomon Marcus. Profesor la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, a publicat zeci de cărți în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, cehă, sârbo-croată, maghiară și greacă, sute de articole de cercetare în matematică, lingvistică, informatică, poetică, semiotică, antropologie, istoria și filozofia științei, precum și articole pe teme de cultură generală și de educație. O parte importantă a lucrării sale Paradigme universale (Ed. Paralela 45, 2011, 1200 pag.) este consacrată problemei timpului.

 Evenimentul “Despre Frumusețea timpului care trece” îşi propune să-i scoată pe participanții la discuție de sub tirania timpului cotidian, îndemnându-i să facă un pas în spatele grijilor, să privească cu mai multă îngăduință timpul care trece, încercând astfel să înțeleagă viața și într-un alt mod.

În deschiderea serii va fi proiectat un reportaj ce tratează problematica „timpului care trece” şi „frumuseţea vieţii”, aspecte prezentate din perspectiva oamenilor mai mult sau mai puţin grăbiţi de pe străzile Bucureştiului, ce  au fost intervievaţi de voluntarii ARCEN.

Programul de serate-culturale şi conferinţe  “Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate”, inițiat de ARCEN în anul 2010, a ajuns prin evenimentul Despre Frumusețea timpului care trece”,  la a șasea conferinţă. Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe își propune să-i aducă pe tineri în dialog cu personalități românești contemporane, într-un cadru relaxat, non-formal, pe teme care să invite la reflecție.

Ca de fiecare dată,  participanţii la eveniment vor fi întâmpinaţi de voluntarii Asociației Române pentru Cultură, Educație și Normalitate cu ceai
și biscuiți.

Intrarea este gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile.

 Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Parteneri media:

                                                    

Author arcen

More posts by arcen

Leave a Reply