Echipa ARCEN

Consiliul Director ARCEN

Presedinte ARCEN: Edmond D. Niculusca

“Ideea infiintarii ARCEN-ului a fost continuarea fireasca a Visului ce-l port mereu cu mine, acela ca generatia noastra are o imensa responsabilitate si o chemare; cred ca suntem cei care pot da o noua lumina acestei lumi, un nou suflu veacului acesta trist, dezorientat, revoltat… Despre mine?! sunt vesel si trist, comunicativ si ursuz, bland si aspru, multumit cu nimic si nemultumit totdeauna de toate; ba cu o viata de pustnic, ba lacom de placerile vietii, fugind de oameni si cautandu-i mereu; nepasator ca un stoic si iritabil ca o fata nervoasa…o ciudata amestecatura!”

 

Vicepresedinte 1 : Sergiu Mihail Dragomirescu

Absolvent al Facultății de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității Bucureşti.

“Ador cultura, ador să descopăr şi iubesc frumusețea poveştilor. De asemenea, muzica, filmul si literatura îmi oferă porți de scăpare atunci când lumea devine prea nebună. “

 

Alberto GrosescuVicepresedinte 2: Alberto Groşescu

 

 

 

 

 


Membru consilier: Maria Pascu

Absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Engleza-Rusa

Cultura nu dă soluţii, nu dă reţete de viaţă (decât firilor bovarice), dar face suportabilă absenţa soluţiei. În general, cultura face totul suportabil şi mai ales face suportabil insuportabilul lipsei de convingeri în care trăim uneori.” (Andrei Pleşu)

 

 

________________________________________________________________________________

Membrii ARCEN

 Mirela Paraschiv: Absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului – Universitatea BucureștiMirela

 ”Din dorinta de a trai frumos si activ, ma simt motivata sa ma implic in activitati si initiative culturale si educationale, iar ARCEN imi ofera cadrul si sprijinul necesare de a contribui la schimbari pozitive in viata personala si a celorlalti.”                                 

                                    

                                                                  Ana Udrea   
Ana Udrea: “Cand am cunoscut-o pe mama eram mica. Dar am mancat poezie cu biberonul si am crescut. Cand eram deja mare, faceam inspectoarele sa planga de cate ori ma asezau la gura sobei cu fusul in mana ca sa spun povesti. Apoi, in scoala, ajungeam mereu in fata clasei la sedintele cu parintii, fiindca scriam compuneri. Pe cand ma pregateam sa sar pe scena de teatru, un gand m-a luat pe sus si m-a inchis in biblioteca 4 ani. In timpul asta am invatat ca pentru a deveni critic trebuie sa creezi mai intai. Tot Facultatea de Litere m-a invatat sa calculez; de exemplu, cum se impart orele unei zile la 3 examene, dar si cat dureaza o sesiune de restante. Masterul de Publicitate m-a invatat ca ideile cele mai bune au picioare, nu aripi. Buna, ma numesc Ana si sunt mai mare decat as vrea.”

 

   irina petreanuIrina Petreanu: Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.

     ”Descopar lumea impletind masti de culoare. ” (foto by Dragos Stefan)

 

    

Florian Mitrea: S-a născut in 1989, in Bucureşti. A studiat pianul la Liceul de Muzică George Enescu, iar in timpul studiilor s-a remarcat printre pianiştii generaţiei sale, câştigând Premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică, Marele Premiu la Concursul de Pian ”Ada Ulubeanu” si Premiul III la Concursul International “Jeunesses Musicales “. Florian a câştigat o bursă de studii la Royal Academy of Music, Londra. In prezent este student in anul III, la clasa profesoarei Diana Ketler. Este câştigătorul premiului I la Concursul Internaţional de Pian Viena – Panmusica Austria 2010.  Este, de asemenea, laureatul competiţiei Jaques Samuel din Londra, dar si a multor concursuri interne din cadrul Academiei Regale de Muzică, câştigător al bursei Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră Sonoro in 2007 şi 2009. Impreuna cu ansamblul său, Mitrea Piano Quartet, a câştigat premiul Harold Craxton al Academiei Regale şi concertează regulat pe scene din Regatul Unit. Impreună cu violonista Raluca Matei, a fondat duo-ul Impeto, cu care a câştigat premiul de muzică de cameră oferit de trustul Cavattina.
In cadrul ARCEN-ului, doreste sa organizeze proiecte si manfestari menite sa promoveze patrimoniul material si spiritual al Romaniei.
Adrian Bîlă: “Imi place natura, teatrul, matematica, cred ca sistemul de invatamant este infect, iubesc cladirile vechi ale adrian bilaBucurestiului, si imi plac oamenii care inca mai pot spune povesti.”

                                                                                 

Mirona Radu: Tânăr fotograf, regizor şi producător, născută în Bucureşti, 12 noiembrie 1986 

A urmat cursurile Facultăţii de Film şi Televiziune, specializare Regie, la clasa prof. Andrei Blaier şi cursurile Şcolii de Poetică Fotografică Francisc Mraz. Încă din facultate s-a remarcat prin creativitate, dinamism, iniţiativă, inteligenţă şi ambiţie. Filmele sale de şcoală au fost proiectate în festivaluri din ţară, iar fotografiile sale au fost expuse atât în ţară cât şi în străinătate. În 2011 proiectul său de film documentar “To the Bachelors’ Ball” a fost selecţionat la una din cele mai importante pieţe de film documentar “Documentary in Europe”, Italia. În aprilie 2012 va avea prima expoziţie personală de fotografie la Odessa, Ucraina, numită „24 ani în 24 expresii ale solitudinii”. Printre cei care au inspirat-o şi au ajutat-o să-şi consolideze propria personalitate de-a lungul vremii se numără: Dostoievski, Shostakovich, Fellini, Van Gogh.

„M-am alăturat echipei ARCEN cu deplina convingere că frumosul va salva lumea şi că pot contribui cu toată dragostea şi dăruirea la acest lucru”.

 

Mădălina Robu : Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei. madalina robu

“Inca din gimnaziu am descoperit frumusetea istoriei si a literaturii si ma bucur ca exista o asociatie care sa promoveze cultura in general. M-am inscris in ARCEN  deoarece cred in scopurile si obiectivele asociatiei si vreau sa particip impreuna cu ceilalti voluntari la indeplinirea lor.  “
 

 Cristina Avram: “Sunt de părere că teatrul îmi este o dependență frumoasă, că jazz-ul, rockul clasic și ceaiul negru îmi fac iarna mai frumoasă în garsonieră și că luna noiembrie are ceva mai mult farmec decât se crede. Eu sunt Cristina și de la opt ani îmi doresc să fiu arheolog, cosmonaut și lingvist, un fel de 3in1. ARCEN e un pas spre a deveni un mic Uomo universalis al zilelor noastre.

Sunt studentă în anul trei la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, București, secția limbi germanice. Și, de fel, nu stau în poze.”

 

 

 

 

Adrian Buta: Colegiul National de Informatica Tudor Vianu,  clasa a XII-a.

“Despre mine: Imi place sa citesc, sa merg la teatru, la cinematograf, la conferinte, sa ma plimb prin parc, sa fac sport( indeosebi tenis de masa si snowboarding) sau  pur si simplu sa imi petrec timpul cu prietenii mei. Nu sunt o fire optimista, nici foarte ambitioasa, imi place sa fac parte dintr-o echipa, sa particip la  competitii si sa castig. Sunt un mare sustinator al dialecticii si al tuturor cauzelor pentru care cred ca merita sa lupti. Imi doresc ca dupa liceu sa urmez  o facultate unde sa pot sa aprofundez economia si politica. Daca ar trebui sa aleg un enunt pe care l-am respectat intotdeauna, ar fi: “Ce tie nu-ti place,  altuia nu-i face. ” . M-am inscris in ARCEN deoarece avem interese comune si cum  participam la evenimentele lor deja, m-am gandit ca pot sa fiu mai mult decat un spectator.”

 

 

 

 

Alexandra Adam: studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi străine

“Cultura e ca ciocolata. E de ajuns să guşti prima dată. Oricât ai mânca, mai vrei un pic. Oricâte sortimente ai încerca, mai rămâne ceva nou de descoperit. Iubesc ciocolata. Şi cultura. Şi sunt la început cu ambele. De aceea am intrat în ARCEN, ca să întâlnesc oameni cu care să vorbesc despre ciocolată şi despre cultură. Nu neapărat în ordinea aceasta.”

 

 

 

 

Ioana Olărașu: studentă în anul III la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, secția Psihologie.

“Privesc ARCEN ca pe o oportunitate de a descoperi frumosul, atât în ceilalți, cât și în mine. Cultura se află la subsolul societății românești actuale. Consider că ar trebui urcată cel puțin un etaj, ca o pastilă efervescentă care să combată ignoranța și să închege prin valorizare o societate acum disparată, departe de a-și conștientiza propriul potențial.
Vreau să fiu parte din schimbarea pe care mi-o doresc, alături de echipa ARCEN. Undele mării mele sunt când năzbâtioase și exaltate, gata să cucerească digul, când reduse la acalmia țărmului. Pentru  mine, ingredientul magic al oricărei reușite este entuziasmul. Ideile joacă în mintea mea un infinit joc de șah în care s-au inventat și câmpuri gri, pentru semne de întrebare. În loc de răspunsuri clarificatoare, caut, prin cultură, semne de exclamare.”

Clara Toplicianu: “Lumea e buna prin scop, frumoasa ca facere, complexa prin vietuire si spirituala prin materialitate.” ( Horia Bernea)
 

 

 

Ana Iunona Mavlea: Studentă în anul II la Facultatea de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene. iunona mavlea

“N-aș ști prea bine să mă descriu decât spunând lucrurile în care cred, și anume: cred în existența unor oameni valoroși, persoane frumoase care trăiesc în societatea românească și pe care noi trebuie să le descoperim, cred în cultură, ca metodă de a ne depăși condiția de animale, cred în religios, adică în puntea care există în noi noi ceea ce ne transcende și care ne ajută să ne maximizăm ființa și cred că doar prin asumare și străduință putem construi o societate de admirat. Mă pasionează arta, filosofia, istoria, religia și mă străduiesc să învăț câte puțin (sau mai mult) din fiecare. Am intrat în ARCEN pentru că este un ”mediu nepoluat”, un spațiu cultural cu oameni pe ca care îi admir și cărora le împărtășesc speranțele.”

 

Cezara AbacioaeiIulia-Cezara Abacioaei: studenta a Facultatii de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, sectia Stiinte Politice in limba engleza

“Interese: oratorie, dezbateri academice, diplomatie, politologie, istorie, literatura, jazz.

Precum Octavian Paler, “ma agat, ca fanaticul unei secte, de ideea ca in orice imprejurare, lumea are nevoie de cultura”. ARCEN reprezinta o comunitate de astfel de “fanatici”, care acorda insemnatatea cuvenita culturii si prin evenimentele coordonate incearca a razbate prin usuratatea si trivialul in care societatea romana curenta tinde a se complace. Ma alatur asadar acestei echipe de destoinici militanti pentru cultura, avand incredere ca vom realiza lucruri frumoase impreuna!”

 

angela mireaAngela Mirea: “Cu parul prins si cu o voce ce creeaza impresia unei sigurante totale pasesc pe asfaltul din Bucuresti, cautand cladiri si apusurile din tablourile lui Turner.

Am ales ARCEN pentru a afla raspunsuri si pentru a gasi noi intrebari. Cautand in permanenta sentimentul de a trai, de a te simti in viata, incercand sa ma “eliberez” din plictiseala.

PS. Sunt studenta la Poli.”

 

 isabela vaduva_ARCENIsabela Văduva: “Am credința că, fără a ne da întotdeauna seama, pășim pe minuni în întuneric. Dețin o impresionantă colecție de coincidențe, căci îmi demostreză, în numărul lor mare, că viața este departe de a fi un simplu fapt. Am descoperit ARCEN, da, printr-o frumoasă coincidență, dar nefiindu-mi de mare folos doar această întâmplare, am dorit să și fac parte din asociație, ea armonizându-se cu universul meu. Coincidențele se manifestă doar dacă le dăm ocazia.”

 

 

 

 

Ruxandra Vișoiu: Studentă în anul IV la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureștiruxandra visoiu_ARCEN

“Îmi este greu să vorbesc despre mine, pentru că persoana care sunt azi este diferită de cea care voi fi mâine, poimâine sau în ziua când altcineva va citi aceste rânduri. Sper însă că voi avea mereu o parte din optimismul copilăresc, o umbră a fetiței de 7-8 ani pe care mama ei o ducea cu drag duminica la teatrul de păpuși din oraș. Iar după ce se înveseleau amândouă la spectacol, mergeau să savureze o prăjitură la cofetăria de peste drum. Musai cu ciocolată!

Asta înseamnă pentru mine invitația adresată de ARCEN. Nu fraze prăfuite, cultură băgată pe gât precum o doctorie amară, pentru că așa „trebuie” ori așa „este frumos”. Ci cultura oferită ca hrană pentru suflet. Pentru că, slavă domnului, în lumea nebună în care trăim un astfel de răgaz e mai mult decât binevenit!”

Daniela MarinacheDaniela Marinache: ”Cred în schimbare nu pentru că nu am cunoscut imobilitate, reavoinţă sau înşelăciune. Firescul vine tocmai dintr-o antireacţie cu atât mai promptă şi mai vie, cu cât uşile închise se înmulţesc şi lucrurile par tot mai cârpite şi îndoielnice. Astăzi această normalitate a nerenunţării se cheamă naivitate, sadism, sau mai rău, masochism. Şi dacă este aşa, aleg să fiu un masochist credincios în locul unui realist experimentat.”

“Nu minunea este cea care dă naştere credinţei în sufletul omului realist, ci credinţa dă naştere minunii. Dacă se va întâmpla ca realistul să creadă o dată, apoi tocmai din cauza realismului său el trebuie să accepte şi existenţa minunii” (F.M. Dostoievski, Fratii Karamazov)

 

 

 

Nicoleta Gavrilă: “Mă numesc Nico și sunt un om al mansardelor. Mi-e dor adesea de tot felul de lucruri și atunci încep să le nicoleta gavrilacaut până le găsesc sau mă găsesc ele, iar asta îmi ocupă aproape tot timpul. Alerg mereu fără echipament de sport și fără să asudez prea mult pentru că ar fi inconfortabil. Alerg chiar și când stau, deși chiar și când mă mișc arăta ca-n nemișcare. Am atâția ani cât cere contextul să am, cu anumite limite impuse de fizic. “

 

 

 

 

mirela roscaMirela Roşca: studentă în anul II la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Rusă-Germană

“Se spune că atunci când te cauţi pe tine însăţi, te vei (re)găsi în toate enigmele lumii. Îmi doresc ca fiind parte din micul univers cultural şi dornic de schimbare ARCEN, să descopăr lumile noi, exterioare, lăuntrice ale generaţiei noastre.”

 

 

 

Emanuela Mândrilă:  studentă,  anul I, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Filologie : Neogreacă- Română;emanuela mandrila

‘‘Trăiesc într-o mare a frământărilor… în mine se zbuciumă  valurile sunetelor ei astăzi calme, dulci, tainice, dar care anticipeaza mereu explozia de mâine…căci aşa e fiinţa umană şi aşa sunt şi eu: un om simplu, cu vise măreţe, cu o  imensă dragoste pentru muzică şi frumos, care a întâlnit, într-o zi, oameni deosebiţi, dornici să calmeze furtuna acestei societăţi printr-o operă  numită  ARCEN, care cântă  neîncetat  pe  portativul culturii româneşti.”

 

 

 

 

 

 

Ana – Maria Ungurianu: Master Istoria artei şi filosofia culturii Ana- Maria Ungurianu

“Eu sunt Ana şi cred că prin mici schimbări şi gesturi frumoase putem deveni o societate în care să ne fie drag să trăim. Cred de asemenea că arta şi cultura ne purifică şi ne lasă să fim cu un pas mai aproape de fericire. În ARCEN am descoperit astfel de oameni, cu care mi-ar plăcea să fie populată toată planeta, aşa că mi-am dorit să fac parte din lumea lor.”

 

 

 

Victorița Tudor: studentă în anul II la Facultatea de Litere victorita tudor

“A durat ceva până am aflat cine sunt eu și că trebuie să-i dau lui eu cu lingurița ca să nu moară, că lucrurile suferă dacă nu sunt așezate în ordine. Cred că am dependențe frumoase. Iubesc toamna, rockul,  ploaia, coincidențele, pisicile, fărâma de sensibilitate pe care o mai regăsesc în oameni, filmul, cuvintele și am o slăbiciune bizară pentru absurd. Iubesc avangarda, ador nu-urile spuse canonului în care arta și viața zâmbesc hâd. Nu vreau clișee ce anchilozează, nu vreau geometrii protectoare. Îi ador pe Joyce, Hesse, Mann, Borges, Vișniec și de multe ori îmi place să ascult tăcerea. Are și ea propria ei literatură.”

”We are here to laugh at the odds and live our lives so well that death will tremble to take us”. – Charles Bukowski

 

 

 

2 Comments to “Echipa ARCEN”

  1. [...] la 19 a inceput protestul. Edmond Niculusca, presedintele ARCEN, a tinut un discurs de circa cinci [...]

  2. [...] la 19 a inceput protestul. Edmond Niculusca, presedintele ARCEN, a tinut un discurs de circa cinci [...]

Leave a comment

Your email address will not be published.

*