Edmond D. Niculușcă

  Președinte ARCEN

  “Ideea înfiinţării ARCEN-ului a fost continuarea firească a Visului ce-l port mereu cu mine, acela că generaţia noastră are o imensă
  responsabilitate şi o chemare; cred că suntem cei care pot da o nouă lumină acestei lumi, un nou suflu veacului acesta trist, dezorientat, revoltat… Despre mine?! sunt vesel şi trist, comunicativ şi ursuz, blând şi aspru, mulţumit cu nimic şi nemulţumit totdeauna de toate; ba cu o viaţă de pustnic, ba lacom de plăcerile vieţii, fugind de oameni şi căutăndu-i mereu; nepăsător ca un stoic şi iritabil ca o fată nervoasă…o ciudată amestecătură!”

    Francesca Mitea

    Secretar General ARCEN

      Alberto Groșescu

      Vicepreședinte ARCEN

        Maria Pascu

        Membru Consilier

        Absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, Engleză-Rusă

        „Cultura nu dă soluţii, nu dă reţete de viaţă (decât firilor bovarice), dar face suportabilă absenţa soluţiei. În general, cultura face totul suportabil şi mai ales face suportabil insuportabilul lipsei de convingeri în care trăim uneori.” (Andrei Pleşu)

          Alexandra Adam

          Membru ARCEN

          Absolventă a Facultății de Limbi şi Literaturi străine

          “Cultura e ca ciocolata. E de ajuns să guşti prima dată. Oricât ai mânca, mai vrei un pic. Oricâte sortimente ai încerca, mai rămâne ceva nou de descoperit. Iubesc ciocolata. Şi cultura. Şi sunt la început cu ambele. De aceea am intrat în ARCEN, ca să întâlnesc oameni cu care să vorbesc despre ciocolată şi despre cultură. Nu neapărat în ordinea aceasta.”

           

            Adrian Buta

            Membru ARCEN

            “Despre mine: Îmi place să citesc, să merg la teatru, la cinematograf, la conferinţe, să mă plimb prin parc, să fac sport( îndeosebi tenis de masă şi snowboarding) sau pur şi simplu să îmi petrec timpul cu prietenii mei. Nu sunt o fire optimistă, nici foarte ambiţioasă, îmi place să fac parte dintr-o echipă, să particip la competiţii şi să câştig. Sunt un mare susţinător al dialecticii şi al tuturor cauzelor pentru care cred că merită să lupţi. Îmi doresc ca după liceu să urmez o facultate unde să pot să aprofundez economia şi politica. Dacă ar trebui să aleg un enunţ pe care l-am respectat întotdeauna, ar fi: “Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. ” . M-am înscris în ARCEN deoarece avem interese comune şi cum participam la evenimentele lor deja, m-am gândit că pot să fiu mai mult decât un spectator.”

              Mirela Paraschiv

              Membru ARCEN

              Absolventă a Facultăţii de Geografie, specializarea Geografia Turismului 

              “Din dorinţa de a trăi frumos şi activ, mă simt motivată să mă implic în activităţi şi iniţiative culturale şi educaţionale, iar ARCEN îmi oferă cadrul şi sprijinul necesare de a contribui la schimbări pozitive în viaţa personală şi a celorlalţi.”

                Cristina Avram

                Membru ARCEN

                Absolventă a Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine, București, secția limbi germanice.

                “Sunt de părere că teatrul îmi este o dependență frumoasă, că jazz-ul, rockul clasic și ceaiul negru îmi fac iarna mai frumoasă în garsonieră și că luna noiembrie are ceva mai mult farmec decât se crede. Eu sunt Cristina și de la opt ani îmi doresc să fiu arheolog, cosmonaut și lingvist, un fel de 3in1. ARCEN e un pas spre a deveni un mic Uomo universalis al zilelor noastre.”

                 

                  Iunona Mavlea

                  Membru ARCEN

                  Studentă la Facultatea de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene.

                  “N-aș ști prea bine să mă descriu decât spunând lucrurile în care cred, și anume: cred în existența unor oameni valoroși, persoane frumoase care trăiesc în societatea românească și pe care noi trebuie să le descoperim, cred în cultură, ca metodă de a ne depăși condiția de animale, cred în religios, adică în puntea care există în noi noi ceea ce ne transcende și care ne ajută să ne maximizăm ființa și cred că doar prin asumare și străduință putem construi o societate de admirat. Mă pasionează arta, filosofia, istoria, religia și mă străduiesc să învăț câte puțin (sau mai mult) din fiecare. Am intrat în ARCEN pentru că este un “mediu nepoluat”, un spațiu cultural cu oameni pe ca care îi admir și cărora le împărtășesc speranțele.”

                    Iulia-Cezara Abăcioaei

                    Membru ARCEN

                    Absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti, secţia Ştiinţe Politice în limba engleză.

                    “Interese: oratorie, dezbateri academice, diplomaţie, politologie, istorie, literatură, jazz.
                    Precum Octavian Paler, “mă agăţ, ca fanaticul unei secte, de ideea că în orice împrejurare, lumea are nevoie de cultură”. ARCEN reprezintă o comunitate de astfel de “fanatici”, care acordă însemnătatea cuvenită culturii şi prin evenimentele coordonate încearcă a răzbate prin uşurătatea şi trivialul în care societatea română curentă tinde a se complace. Mă alătur aşadar acestei echipe de destoinici militanţi pentru cultură, având încredere că vom realiza lucruri frumoase împreună!”

                      Angela Mirea

                      Membru ARCEN

                      “Cu părul prins şi cu o voce ce creează impresia unei siguranţe totale păşesc pe asfaltul din Bucureşti, căutând clădiri şi apusurile din tablourile lui Turner.

                      Am ales ARCEN pentru a află răspunsuri şi pentru a găsi noi întrebări. Căutând în permanentă sentimentul de a trăi, de a te simţi în viaţă, încercând să mă “eliberez” din plictiseală. PS: Sunt studentă la Poli.”

                        Isabela Văduva

                        Membru ARCEN

                        “Am credința că, fără a ne da întotdeauna seama, pășim pe minuni în întuneric. Dețin o impresionantă colecție de coincidențe, căci îmi demostreză, în numărul lor mare, că viața este departe de a fi un simplu fapt. Am descoperit ARCEN, da, printr-o frumoasă coincidență, dar nefiindu-mi de mare folos doar această întâmplare, am dorit să și fac parte din asociație, ea armonizându-se cu universul meu. Coincidențele se manifestă doar dacă le dăm ocazia.”

                          Daniela Marinache

                          Membru ARCEN

                          “Cred în schimbare nu pentru că nu am cunoscut imobilitate, reavoinţă sau înşelăciune. Firescul vine tocmai dintr-o antireacţie cu atât mai promptă şi mai vie, cu cât uşile închise se înmulţesc şi lucrurile par tot mai cârpite şi îndoielnice. Astăzi această normalitate a nerenunţării se cheamă naivitate, sadism, sau mai rău, masochism. Şi dacă este aşa, aleg să fiu un masochist credincios în locul unui realist experimentat.”

                          “Nu minunea este cea care dă naştere credinţei în sufletul omului realist, ci credinţa dă naştere minunii. Dacă se va întâmpla ca realistul să creadă o dată, apoi tocmai din cauza realismului său el trebuie să accepte şi existenţa minunii.” (F.M. Dostoievski, Fraţii Karamazov)

                            Nicoleta Gavrilă

                            Membru ARCEN

                            “Mă numesc Nico și sunt un om al mansardelor. Mi-e dor adesea de tot felul de lucruri și atunci încep să le caut până le găsesc sau mă găsesc ele, iar asta îmi ocupă aproape tot timpul. Alerg mereu fără echipament de sport și fără să asudez prea mult pentru că ar fi inconfortabil. Alerg chiar și când stau, deși chiar și când mă mișc arăta ca-n nemișcare. Am atâția ani cât cere contextul să am, cu anumite limite impuse de fizic. “

                              Andreea – Ioana Nicuț

                              Membru ARCEN

                              Studentă a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”

                              “Sunt în formare, într-o formare continuă. Sunt un om simplu, o ființă care încearcă să se deslușască, să caute în sine și să-l găsească pe Dumnezeu.”

                              “…un om e tot așa de misterios ca și Sfinxul. Unul pentru că tace, celalt pentru că vorbește.” Anton Holban

                                Mirela Roşca

                                Membru ARCEN

                                Studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Rusă-Germană

                                “Se spune că atunci când te cauţi pe tine însăţi, te vei (re)găsi în toate enigmele lumii. Îmi doresc ca fiind parte din micul univers cultural şi dornic de schimbare ARCEN, să descopăr lumile noi, exterioare, lăuntrice ale generaţiei noastre.”

                                  Magda Juravlea

                                  Membru ARCEN

                                  Studentă în anul III la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităṭii de Arhitectură ṣi Urbanism “Ion Mincu”

                                   

                                    Emanuela Mândrilă

                                    Membru ARCEN

                                    Studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Filologie : Neogreacă- Română;

                                    ‘‘Trăiesc într-o mare a frământărilor… în mine se zbuciumă  valurile sunetelor ei astăzi calme, dulci, tainice, dar care anticipeaza mereu explozia de mâine…căci aşa e fiinţa umană şi aşa sunt şi eu: un om simplu, cu vise măreţe, cu o  imensă dragoste pentru muzică şi frumos, care a întâlnit, într-o zi, oameni deosebiţi, dornici să calmeze furtuna acestei societăţi printr-o operă  numită  ARCEN, care cântă  neîncetat  pe  portativul culturii româneşti.”

                                      Ana – Maria Ungurianu

                                      Membru ARCEN

                                      Absolventă a Facultăţii de Istorie- Istoria Artei, Master Istoria artei şi filosofia culturii 

                                      “Eu sunt Ana şi cred că prin mici schimbări şi gesturi frumoase putem deveni o societate în care să ne fie drag să trăim. Cred de asemenea că arta şi cultura ne purifică şi ne lasă să fim cu un pas mai aproape de fericire. În ARCEN am descoperit astfel de oameni, cu care mi-ar plăcea să fie populată toată planeta, aşa că mi-am dorit să fac parte din lumea lor.”

                                        Alexandra Nedela

                                        Membru ARCEN

                                        “Sunt un viitor arhitect, care își dorește cel mai mult să învețe și să împartă poveștile orașului în care locuiește. Vreau să schimbam modul în care locuim, lucrăm sau învățăm, modul în care privim lumea.
                                        Cred că multe cuvinte se pierd, sunt spuse și apoi parcă își pierd curajul, așa se întâmplă și cu o casă, o zonă sau un oraș. Se formează și apoi încet încet, dacă nu-i mai spunem povestea, nu ne mai amintim de unde am plecat și unde vrem să ajungem, ne pierdem curajul și drumul. Mircea Eliade ne spunea că ”Drumul spre “înţelepciune” sau spre “libertate” este un drum spre centrul fiinţei tale. Aceasta este cea mai simplă definiţie care se poate da metafizicii în genere.”
                                        În călătoria mea spre înțelepciune am întâlnit ARCEN și trebuie să recunosc că sunt niște tovarși de drum minunați.”

                                         

                                          Irina Petreanu

                                          Colaborator ARCEN

                                          Absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.
                                          “Descopăr lumea împletind măşti de culoare. ” (foto by Dragoş Ştefan)

                                            Sergiu Dragomirescu

                                            Colaborator ARCEN

                                            Absolvent al Facultății de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității Bucureşti.

                                            “Ador cultura, ador să descopăr şi iubesc frumusețea poveştilor. De asemenea, muzica, filmul si literatura îmi oferă porți de scăpare atunci când lumea devine prea nebună. “

                                             

                                              Florian Mitrea

                                              Colaborator ARCEN

                                              S-a născut in 1989, in Bucureşti. A studiat pianul la Liceul de Muzică George Enescu, iar in timpul studiilor s-a remarcat printre pianiştii generaţiei sale, câştigând Premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică, Marele Premiu la Concursul de Pian “Ada Ulubeanu” si Premiul III la Concursul International “Jeunesses Musicales “. Florian a câştigat o bursă de studii la Royal Academy of Music, Londra. In prezent este student in anul III, la clasa profesoarei Diana Ketler. Este câştigătorul premiului I la Concursul Internaţional de Pian Viena – Panmusica Austria 2010.  Este, de asemenea, laureatul competiţiei Jaques Samuel din Londra, dar si a multor concursuri interne din cadrul Academiei Regale de Muzică, câştigător al bursei Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră Sonoro in 2007 şi 2009. Impreuna cu ansamblul său, Mitrea Piano Quartet, a câştigat premiul Harold Craxton al Academiei Regale şi concertează regulat pe scene din Regatul Unit. Impreună cu violonista Raluca Matei, a fondat duo-ul Impeto, cu care a câştigat premiul de muzică de cameră oferit de trustul Cavattina.
                                              In cadrul ARCEN-ului, doreste sa organizeze proiecte si manfestari menite sa promoveze patrimoniul material si spiritual al Romaniei.

                                                Clara Toplicianu

                                                Colaborator ARCEN

                                                “Lumea e bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă prin vieţuire şi spirituală prin materialitate.” ( Horia Bernea)

                                                  Mirona Radu

                                                  Colaborator ARCEN

                                                  Tânăr fotograf, regizor şi producător, născută în Bucureşti, 12 noiembrie 1986 

                                                  A urmat cursurile Facultăţii de Film şi Televiziune, specializare Regie, la clasa prof. Andrei Blaier şi cursurile Şcolii de Poetică Fotografică Francisc Mraz. Încă din facultate s-a remarcat prin creativitate, dinamism, iniţiativă, inteligenţă şi ambiţie. Filmele sale de şcoală au fost proiectate în festivaluri din ţară, iar fotografiile sale au fost expuse atât în ţară cât şi în străinătate. În 2011 proiectul său de film documentar “To the Bachelors’ Ball” a fost selecţionat la una din cele mai importante pieţe de film documentar “Documentary in Europe”, Italia. În aprilie 2012 va avea prima expoziţie personală de fotografie la Odessa, Ucraina, numită „24 ani în 24 expresii ale solitudinii”. Printre cei care au inspirat-o şi au ajutat-o să-şi consolideze propria personalitate de-a lungul vremii se numără: Dostoievski, Shostakovich, Fellini, Van Gogh.

                                                  „M-am alăturat echipei ARCEN cu deplina convingere că frumosul va salva lumea şi că pot contribui cu toată dragostea şi dăruirea la acest lucru”.