Joi, 2 august, de la ora 19:00, A.R.C.E.N. lansează, în curtea de la Institutul Francez (Bdul Dacia, nr. 77), platforma catalogbucuresti.info și 5 “caiete de bune practici constructive” pentru zonele construite protejate Mântuleasa, Negustori, Moșilor, Călărași și Caimatei.

| un dialog cu coordonatorii proiectului ARCEN, arhitecții implicați în realizarea Caietelor Catalog București și beneficiari ai imobilelor restaurate din zonele protejate ale Bucureștiului.

ARCEN a demarat, în anul 2017, o acțiune de colectare a zeci de mii de date pentru toate imobilele aflate în cele 98 de zone istorice ale Bucureștiului, cu ajutorul unor echipe de voluntari, arhitecți, urbaniști și ingineri, care va dura până la finalul anului 2020.

#catalogbucurești aduce toate informațiile necesare despre imobilele din zonele construite protejate ale capitalei într-un singur loc, pe o platformă interactivă pe care oricine, de la autorități la locuitori, s-o poată folosi pentru documentarea și justificarea intervențiilor arhitecturale și urbanistice, cât și pentru îmbunătățirea legislației cu privire la patrimoniu.

Proiectul ARCEN – #catalogbucuresti este un proiect prioritar pentru București, starea avansată de degradare a zonelor istorice, mutilările și și intervențiile ilegale prezintă un pericol major pentru patrimoniul construit al orașului.

“Catalog București” este un proiect co-finanțat în perioada ianuarie-iulie 2018 de: AFCN și Ordinul Arhitecților din România – Timbrul de Arhitectură | sponsorizat de: BASF șI Semmelrock Romania. | Parteneri: Institutul National al PatrimoniuluiPartnership for the ArtsRe:rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic și Institutul Francez