Despre proiect

Poezia contemporană vorbește despre viața de zi cu zi, despre noi și despre vecinii noștri de bloc, despre zgomotele străzii și despre surprizele cotidiene. Poezia contemporană românească se preocupă foarte mult de viața noastră, dar n-are un public suficient de larg căruia să-i pese de viața ei.

Nocturnele îmbină poezia și poeții contemporani cu muzică, voie bună și o priveliște care vorbește și ea despre contrastele cu care trăim, atrăgând un public divers, care nu ezită să revină.

În 2017 vor fi alături de noi, în scris sau în persoană, Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniș, Alex Văsieș, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoș Micleușeanu, Radu Nițescu, Răzvan Țupa și Valentin Busuioc.

Nocturnele se vor desfășura vinerea, de la ora 21.00, în zilele de 14 iulie, 21 iulie, 25 august, 1 septembrie pe terasa blocului Magheru One și în zilele de 28 iulie, 4 august, 8 septembrie, 15 septembrie în Grădina Rezidenței BRD Scena9.

Accesul la nocturne este gratuit, dar se face doar pe bază de rezervare.

Pentru 8 septembrie 2017, rezervarea se face aici.

Organizat de: ARCEN

Prezentat de: BRD – Groupe Société Générale

Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Join the discussion 3 Comments

 • […] Nocturnele de poezie organizate de A.R.C.E.N. Nu am ajuns niciodată până acum, dar pe 25 august mă duc o-bli-ga-to-riu! Dacă știți proiectul, puteți să vă opriți aici din citit. Dacă nu, ei bine, aflați că în București în serile de vineri (vineri, da? eu credeam că astea sunt zile exclusiv pentru ieșit în club, băut și agățat) se adună sute de oameni ca să asculte poezie. Vin câte doi poeți și își citesc creațiile. Locurile unde se întâmplă evenimentul sunt și ele frumoase: ba o terasă de bloc de pe Magheru, ba o grădină prin centru. Intrarea e liberă, dar trebuie să vă înscrieți. Eu îi urmăresc pe Facebook să aflu de evenimentele lor. Tot ARCEN organizează niște ture, Cu bastonul prin București. Eu am fost cu ei la o plimbare prin Domeniul Știrbei, în timpul Summerwell. Uitați aici niște poze de la Nocturnele de poezie și spuneți voi dacă nu vă tentează să mergeți! E exact așa cum vă spuneam: aglomerație mare la teatru și poezie în București! […]

 • Luminita Dumitru says:

  cand se poate face rezervare pr nocturna din 25 august
  multumesc
  luminita dumitru

 • Luminita Dumitru says:

  Vreau sa fac rezervare pt 25 august, cum fac, ca nu apare pe site
  Mulțumesc
  Dumitru Luminita

Leave a Reply