Despre proiect

A.R.C.E.N., în parteneriat cu Docuart, organizează un nou traseu-cultural pietonal pentru sezonul de toamnă „Prin Bucureștii ce se duc | Povești din Cartierul Evreiesc”, sâmbăta și duminica, pe 24 – 25 septembrie și pe 1 – 2 octombrie, de la ora 16.00, cu plecare din dreptul Liceului Matei Basarab (str. Matei Basarab nr. 32) și parcurgând străzile: Logofăt Udriște, Ionescu Gion, Romulus, Ceauș Radu, Parfumului, Maximilian Popper, Anton Pann, Ion Filibiliu, Mircea Vodă.

 

Proiect

Prin Bucureștii ce se duc

Organizator

ARCEN, în parteneriat cu DocuArt

Ce se intampla?

Ne plimbăm prin Cartierul Evreiesc, iar apoi vedem documentare.

Cartierul Evreiesc

Ce vedem?

În cadrul acestui traseu prin fostul Cartier Evreiesc, ne propunem să ne întoarcem din nou la povești legate de oameni și locuri, la atmosfera secolului XIX și a perioadei interbelice, când diversitatea etnică, arhitecturală și urbană compuneau un spectacol autentic.

Față de traseul precedent, prin Bucureștii demolați, ne vom plimba acum printr-o zonă care a scăpat parțial de demolare, oferindu-ne acum un impresionant material vizual ce merită cunoscut, exploatat și conservat. Zona păstrează amintirea mahalalei bucureștene autentice, a caselor împresurate de grădini, a negustorilor ambulanți și a oamenilor cu stare deopotrivă. Amprenta etnică poate fi și ea observată atât prin arhitectură și instituțiile simbolice, cât și prin urmele vieții culturale care a înflorit aici datorită locuitorilor din această zonă, reprezentanți ai avangardei.

DocuArt Fest

Ce vedem la DocuArt?

Participanții vor putea explora mai departe poveștile acestui traseu în cadrul DocuArt Fest prin filme documentare de arhivă, păstrând parfumul istoric, și prin documentare contemporane ce vor fi proiectate în cadrul Festivalului, în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, în Capitală.

Participarea la traseu este gratuită și se face fără înscriere prealabilă.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply