Cu bastonul prin București

EDIȚIA DE VARĂ

În primul weekend din august, începe ediția de vară a traseelor culturale „Cu bastonul prin București”, o ediție inedită care cuprinde 6 plimbări pietonale prin Cartierul din zona Parcelării Filipescu, cuprins între Piața Dorobanților și Piața Victoriei.

| participarea la traseul ARCEN e gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

Traseul de vară „Cu bastonul prin București” povestește istoria Bucureștilor interbelici de la jumătatea anilor `20-`30 din cel mai frumos cartier al Bucureștiului, considerat chiar de interbelici „cartierul oamenilor bogați”, o zonă istorică a orașului foarte valoroasă din punct de vedere al arhitecturii și dezvoltării urbane dintre cele două mari războaie.

Plimbarea ARCEN e o invitație la a face o serie de exerciții de imaginație și de întoarceri în timp în universul interior al oamenilor care trăiau zilnic într-un București cosmopolit, plin de invențiile modernității, un oraș cu oameni care iubeau muzica, polemica, manierele, călătoriile și cafeaua bună, o nouă călătorie imaginară ARCEN în Bucureștii anilor nebuni.

Anul acesta, ARCEN aniversează 10 ani de trasee culturale #cubastonulprinbucuresti. 10 ani de plimbări pietonale prin București sunt marcați din luna aprilie până în octombrie, prin zeci de trasee pietonale care vor parcurge străzile și istoria a 10 cartiere vechi din capitală.

ARCEN a organizat, în ultimii 10 ani, zeci de trasee culturale prin București la care au luat parte peste 50.000 de persoane. Traseele ARCEN reprezintă o alternativă de educație urbană în mijlocul orașului, o invitație la înțelegerea patrimoniului și peisajului cultural al Bucureștiului și un manifest civic de recuperare a memoriei orașului.

Plimbările pietonale prin Cartierul din zona Parcelării Filipescu sunt susținute de Qreator.