DUPĂ `90

După ‘90 este un proiect ARCEN de explorare și documentare a primului deceniu de după Revoluție, o interogație colectivă a trecutului recent, pornită de generația care azi ajunge la maturitate.

RĂSPUNSUL PRO PATRIMONIO ÎN LEGĂTURĂ CU PALATUL ȘTIRBEY

Fundația Pro Patrimonio răspunde în legătură cu proiectul de dezvoltare Complex Multifuncțional Palatul Știrbey.

NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ - EDIȚIA A VI-A

Vineri, 31 iulie 2020, începând cu orele 19.00, pe terasa blocului Magheru One din București se deschide a șasea ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană organizate de ARCEN.

PUNCT DE VEDERE CU PRIVIRE LA PALATUL ȘTIRBEY

Palatul Știrbei, un edificiu neoclasic din prima parte a secolului al XIX-lea, împreună cu fosta sa grădină, este obiectul unui proiect controversat

STRĂZI DESCHISE | 7 ZONE PIETONALE ÎN CAPITALĂ

Inițiativa @ARCEN „Străzi deschise” a fost primită cu deschidere de Primăria Municipiului București - începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Bucureștiul va avea, pe durata weekend-urilor, 7 zone pietonale.

PRIMĂRIA CAPITALEI A ACCEPTAT PROPUNEREA ARCEN - STRĂZI DESCHISE

La trei zile după ce ARCEN a înaintat propunerea de lărgire a spațiilor de recreere din capitală, Primăria Municipiului București acceptă proiectul pilot și decide înființarea mai multor zone de promenadă.

STRĂZI DESCHISE

ARCEN înaintează autorităților locale spre evaluare și locuitorilor Bucureștiului spre dezbatere o propunere de lărgire a spațiilor de recreere din capitală sub forma proiectului-pilot „Străzi deschise”.

SCRISOARE CĂTRE PMB | PALATUL ȘTIRBEY

ARCEN solicită Primăriei Municipiului Bucureşti București să reia Consultarea Publică pe „Faza de Intenție Elaborare PUZ - Complex Multifuncțional Palatul Știrbey” din Calea Victoriei 107.

BUCUREȘTI: ORAȘ DE EXPLORAT | O INIȚIATIVĂ DIGITALĂ ARCEN ȘI EXPO ARTE

Începând de azi, ARCEN și Expo Arte îți aduc Bucureștiul mai aproape, o inițiativă digitală care să te pregătească pentru a celebra reîntâlnirea cu orașul de după pandemie.

ANUNȚ PRIVIND RESTAURAREA GRĂDINII INTERIOARE DE LA ȘCOALA CENTRALĂ

ARCEN și arh. peisagist Nicolas Triboi organizează marți, 3 martie 2020, în Amfiteatrul Școlii (str. Icoanei nr. 3-5), o discuție urmată de un atelier participativ pentru găsirea unei soluții privind proiectul de restaurare a grădinii istorice a Școlii Centrale.

CAIETELE CATALOG BUCUREȘTI SUNT DISPONIBILE ONLINE

De acum, Caietele de Bune Practici Constructive Catalog București pentru zonele construite protejate: Magheru-Brătianu, Dacia, Elisabeta-Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Ferdinand I, Icoanei, Vasile Lascăr, Traian se pot consulta gratuit pe site-ul Catalog București.

THE TIME IS NOW - 07.02.2020

Într-o hală readusă la viață, revitalizată pentru cultura și comunitatea artistică a Bucureștiului, în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei - Catalog București, ARCEN invită bucureștenii la un experiment artistic dedicat imperativului momentului: refuzul de a abandona Bucureștiul în resemnare.

SALVAREA PEISAJULUI CULTURAL AL BUCUREȘTIULUI ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR DIN CENTRUL CAPITALEI - 20.01.2020

O serie de opt „Caiete de Bune Practici Constructive” produse de ARCEN prin proiectul Catalog București au fost distribuite în mii de cutii poștale din opt cartiere istorice ale Bucureștiului.

ANTISEISMIC DISTRICT ÎN LICEE - 14.01.2020

ARCEN și Re:Rise - Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic organizează, între ianuarie și aprilie 2020, o serie de întâlniri Antiseismic District în liceele din centrul Bucureștiului.

BILANȚUL ARCEN PENTRU ANUL 2019 - 07.01.2020

Iată bilanțul activităților ARCEN din anul 2019. Cu ajutorul vostru, putem continua și mai mult, și mai bine în 2020.

AJUTĂ-NE SĂ CONTINUĂM LUPTA PENTRU BUCUREȘTI! - 19.12.2019

Avem nevoie de ajutorul tău! Recomandați-ne prietenilor voștri cu firme care pot direcționa 20% din impozitul pe profit către ARCEN.

INVITAȚIE ANTISEISMIC DISTRICT - 3.12.2019

Vă invităm la ÎNTÂLNIREA ANTISEISMIC DISTRICT pentru informarea și pregătirea dvs., ca parte din comunitatea cartierului în care locuiți, pentru eventualitatea unui cutremur.

INVITAȚIE ANTISEISMIC DISTRICT - 26.11.2019

Vă invităm la ÎNTÂLNIREA ANTISEISMIC DISTRICT pentru informarea și pregătirea dvs., ca parte din comunitatea cartierului în care locuiți, pentru eventualitatea unui cutremur. 

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT - 20.11.2019

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT – 20.11.2019 PROIECT PENTRU REDUCEREA VULNERABILITĂȚII FAȚĂ DE CUTREMUR

Comunicat de presă. Bucarest en danger | Proiecție de film și reflecție

ARCEN invită marți, 5 noiembrie, de la ora 19:30, la Cinema Elvire Popesco a Institutului Francez, jurnaliștii și publicul, la proiecția specială a documentarului „Bucarest en danger”, urmată de două conversații pe tema „Memoria de azi care ne definește viitorul. Cum vrem să devină Bucureștiul?”.

Proiecție și reflecție Bucarest en danger | memoria care ne definește viitorul 

Memoria pe care alegem să o dăm mai departe spune totul despre cine vom deveni.  În acest spirit, vă invităm marți, 5 noiembrie, de la ora 19:30, în sala Elvire Popesco a Institutului Francez, la proiecția specială a documentarului Bucarest en danger

Traseu de toamnă prin Cotroceni | traseu cultural ARCEN

ARCEN încheie ediția aniversară de 10 ani a proiectului „Cu bastonul prin București”. În ultimul weekend din octombrie vă invităm să luați parte la una dintre cele mai spectaculoase plimbări pietonale ARCEN prin cartierul Cotroceni.

De la Lido la Cișmigiu | traseu cultural ARCEN

ARCEN încheie ediția aniversară de 10 ani a proiectului „Cu bastonul prin București”. În ultimele două weekenduri din octombrie vă invităm să luați parte la unele dintre cele mai spectaculoase plimbări pietonale ARCEN.

Patrimoniul arhitectural al Bucureştiului, în pericol | Reportaj ARTE

Reportaj realizat de televiziunea franco-germană ARTE despre munca ARCEN pentru Bucureștiul aflat în cel mai vulnerabil moment al existenței sale.

Grădini deschise în District 40 | Memoria care se dă mai departe

Sâmbătă, 12 octombrie, ARCEN organizează evenimentul „Grădini deschise în District 40”. Timp de două ore, începând cu ora 16.00, un vechi locuitor al Districtului 40 deschide grădina casei în care a trăit vreme de peste 60 de ani, în strada I.L.Caragiale nr. 24.

Block Party în District 40 | ediția a II-a

Aproape 1000 de metri pătrați de pe strada I.L. Caragiale, mai exact între strada Icoanei și strada Maria Rosetti, vor deveni în weekendul 28-29 septembrie o promenadă culturală pentru toate generațiile.

Block Party în District 40

Lectură, spectacole de dans și muzică contemporană, dezbateri inedite și cinema în aer liber – toate aceste delicii de cultură revin în District 40, pe strada  I.L.Caragiale din capitală, în cadrul celei de-a II-a ediții a evenimentului cultural stradal Block Party, organizat de ARCEN pe 28-29 septembrie, între orele 11.00 și 23.00.

Invitație Antiseismic District - 5.09.2019 și 7.09.2019

Vă invităm la A DOUA ÎNTÂLNIRE „ANTISEISMIC DISTRICT” pentru informarea și pregătirea dvs., ca parte din comunitatea cartierului în care locuiți, în eventualitatea unui cutremur. 

Invitație Antiseismic District - 29.08.2019 și 31.08.2019

În atenția rezidenților de pe străzile: Jean Louis Calderon, Gheorghe Magheru, C.A.Rosetti, I.L.Caragiale, Pitar Moș, Dionisie Lupu, Vasile Conta, Nicolae Filipescu, Tudor Arghezi, Traian Vuia, Blanduziei, David Praporgescu, Școalei.

Invitație Antiseismic District - 23.08.2019 și 24.08.2019

Vă invităm la PRIMA ÎNTÂLNIRE „ANTISEISMIC DISTRICT” pentru informarea și pregătirea dvs., ca parte din comunitatea cartierului în care locuiți, pentru eventualitatea unui cutremur.