Ateliere de coronițe pentru copii la Mița Biciclista

/
Sâmbătă, 17 decembrie, între orele 13.00 și 19.00, vor avea loc ateliere de coronițe cu materiale din natura cu Aura Tudor - Education for an Agile Mind. Atelierele se adresează copiilor cu vârste între 4 și 10 ani.

Primul Crăciun La Mița Biciclista

Primul Crăciun la Mița Biciclista redeschide casa cu o petrecere care trimite în atmosfera anilor nebuni. Într-un decor elegant creat pentru petrecere, casa Miței este inspirată din culmile creative ale anilor interbelici, când jazz-ul nu lipsea de la nicio petrecere, iar dorința de a savura fiecare moment al vieții dicta deciziile impulsive.

Mare Bal la Mița Biciclista

După 80 de ani, casa Mița Biciclista se redeschide cu două Mari Baluri. Pe 18 și 19 noiembrie 2022, începem împreună o nouă istorie a cunoscutei case din inima Bucureștiului. Balurile celebrează deschiderea casei istorice cu un party memorabil și face publică promisiunea viitorului stabiliment creativ.

RÉINVENTER LES VILLES - ORAȘE (IM)POSIBILE - CARLOS MORENO LA BUCUREȘTI

Miercuri, 22 iunie, de la ora 19.00, ARCEN vă dă întâlnire la dialogul urban Orașe (im)posibile, în cadrul unui eveniment organizat de ARCEN, Igloo și Nhood, alături de Institutul Francez din București, la Cinema Elvire Popesco.

ORAȘUL POSIBIL - DIALOGURI URBANE PENTRU REINVENTAREA BUCUREȘTIULUI

ARCEN lansează proiectul „Orașul Posibil” - o serie de dialoguri urbane pentru reinventarea Bucureștiului, în parteneriat cu Radio România Cultural.

INFO POINT ANTISEISMIC DISTRICT | FINALUL CAMPANIEI DE INFORMARE

/
ARCEN a încheiat cea mai amplă campanie de informare și pregătire pentru cutremur din București, realizată din fonduri exclusiv private.

PLIMBARE PRIN CARTIERUL CREATIV | TRASEU CULTURAL ARCEN

ARCEN reia, după trei ani de pauză, traseele pietonale ghidate prin București, începând de sâmbătă, 14 mai, de la ora 17.30.

RÉINVENTER LES VILLES – PLEDOARII PENTRU VIITORUL BUCUREȘTIULUI

Marți, 3 mai, de la ora 19.00, ARCEN organizează alături de Institutul Francez din București, la Cinema „Elvire Popesco”, dialogul urban “Arta în / și spațiul public”.

INFO POINT ANTISEISMIC DISTRICT

ARCEN deschide joi, 28 aprilie, în centrul Bucureștiului, primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din România, la parterul clădirii Magheru One.

LANSAREA STUDIULUI „STRĂZI DESCHISE” - RAPORT 2020-2021

ARCEN lansează joi, 31 martie 2022, Studiul Străzi Deschise – Raport 2020/2021, în prezența a peste 140 de organizații, antreprenori, companii, experți, personalități și reprezentanți ai administrației din capitală.

RÉINVENTER LES VILLES - PLEDOARII PENTRU VIITORUL BUCUREȘTIULUI

Marți, 5 aprilie, de la ora 19.00, ARCEN lansează alături de Institutul Francez din București, la Cinema „Elvire Popesco”, proiectul „Réinventer” les villes. / Pledoarii pentru Viitorul Bucureștiului”.

NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ-EDIȚIA A VII-A

În perioada 16 iulie - 13 august 2021, ARCEN organizează a VII-a ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană, într-un spațiu nou care timp de cinci săptămâni va fi un loc de întâlnire și de explorare a poeziei contemporane.

Unde poți găsi ghidul de pregătire | Cum poți supraviețui unui cutremur?

Ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur? este gratuit și poate fi găsit în următoarele locații:

Ion Ghica - Stradă Deschisă | Eveniment organizat de Centrul Ceh în cadrul Străzi Deschise

Proiectul Străzi Deschise i-a inspirat pe partenerii nostri de la Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), care vor anima pe 26 iunie 2021, strada Ion Ghica cu un eveniment stradal: Ion Ghica – stradă deschisă.

CUM POȚI SUPRAVIEȚUI UNUI CUTREMUR?

Miercuri, 23 iunie 2021, ARCEN lansează ghidul de pregătire | Cum poți supraviețui unui cutremur?, în cadrul proiectului Antiseismic District.

PRIMUL WEEKEND DE STRĂZI DESCHISE

În weekend-ul trecut (29-30 mai 2021), a fost reluat proiectul „Străzi Deschise” inițiat de ARCEN în 2020 și implementat de Primăria Capitalei.

STRĂZI DESCHISE 2021

Străzi Deschise: din 29 mai, centrul Bucureștiului va deveni pietonal în weekend-uri - un proiect inițiat de ARCEN și sprijinit de Primăria Capitalei

ANTISEISMIC DISTRICT - 04.03.2021

La 44 de ani de la ultimul cutremur major din România, Antiseismic District propune o serie de instrumente de pregătire care să maximizeze șansele de supraviețuire post-seism.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIMĂRIA CAPITALEI

Scrisoare deschisă pentru prioritizarea intereselor comunității, solidaritate, transparență bugetară și decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil și eficient.

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT - 14.10.2020

Datorită evoluției îngrijorătoare a pandemiei, sâmbătă, 17 octombrie, ÎNTÂLNIREA COMUNITARĂ PENTRU PREGĂTIREA ÎN CAZ DE CUTREMUR se mută în online.

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT - 05.10.2020

ARCEN și Re:Rise - Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic reiau, începând de vineri, 9 octombrie, ÎNTÂLNIRILE COMUNITARE PENTRU PREGĂTIREA ÎN CAZ DE CUTREMUR.

DUPĂ `90

După ‘90 este un proiect ARCEN de explorare și documentare a primului deceniu de după Revoluție, o interogație colectivă a trecutului recent, pornită de generația care azi ajunge la maturitate.

RĂSPUNSUL PRO PATRIMONIO ÎN LEGĂTURĂ CU PALATUL ȘTIRBEY

Fundația Pro Patrimonio răspunde în legătură cu proiectul de dezvoltare Complex Multifuncțional Palatul Știrbey.

NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ - EDIȚIA A VI-A

Vineri, 31 iulie 2020, începând cu orele 19.00, pe terasa blocului Magheru One din București se deschide a șasea ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană organizate de ARCEN.

PUNCT DE VEDERE CU PRIVIRE LA PALATUL ȘTIRBEY

Palatul Știrbei, un edificiu neoclasic din prima parte a secolului al XIX-lea, împreună cu fosta sa grădină, este obiectul unui proiect controversat

STRĂZI DESCHISE | 7 ZONE PIETONALE ÎN CAPITALĂ

Inițiativa @ARCEN „Străzi deschise” a fost primită cu deschidere de Primăria Municipiului București - începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Bucureștiul va avea, pe durata weekend-urilor, 7 zone pietonale.

PRIMĂRIA CAPITALEI A ACCEPTAT PROPUNEREA ARCEN - STRĂZI DESCHISE

La trei zile după ce ARCEN a înaintat propunerea de lărgire a spațiilor de recreere din capitală, Primăria Municipiului București acceptă proiectul pilot și decide înființarea mai multor zone de promenadă.

STRĂZI DESCHISE

ARCEN înaintează autorităților locale spre evaluare și locuitorilor Bucureștiului spre dezbatere o propunere de lărgire a spațiilor de recreere din capitală sub forma proiectului-pilot „Străzi deschise”.

SCRISOARE CĂTRE PMB | PALATUL ȘTIRBEY

ARCEN solicită Primăriei Municipiului Bucureşti București să reia Consultarea Publică pe „Faza de Intenție Elaborare PUZ - Complex Multifuncțional Palatul Știrbey” din Calea Victoriei 107.