NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ-EDIȚIA A VII-A

În perioada 16 iulie - 13 august 2021, ARCEN organizează a VII-a ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană, într-un spațiu nou care timp de cinci săptămâni va fi un loc de întâlnire și de explorare a poeziei contemporane.

Unde poți găsi ghidul de pregătire | Cum poți supraviețui unui cutremur?

Ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur? este gratuit și poate fi găsit în următoarele locații:

Ion Ghica - Stradă Deschisă | Eveniment organizat de Centrul Ceh în cadrul Străzi Deschise

Proiectul Străzi Deschise i-a inspirat pe partenerii nostri de la Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), care vor anima pe 26 iunie 2021, strada Ion Ghica cu un eveniment stradal: Ion Ghica – stradă deschisă.

CUM POȚI SUPRAVIEȚUI UNUI CUTREMUR?

Miercuri, 23 iunie 2021, ARCEN lansează ghidul de pregătire | Cum poți supraviețui unui cutremur?, în cadrul proiectului Antiseismic District.

PRIMUL WEEKEND DE STRĂZI DESCHISE

În weekend-ul trecut (29-30 mai 2021), a fost reluat proiectul „Străzi Deschise” inițiat de ARCEN în 2020 și implementat de Primăria Capitalei.

STRĂZI DESCHISE 2021

Străzi Deschise: din 29 mai, centrul Bucureștiului va deveni pietonal în weekend-uri - un proiect inițiat de ARCEN și sprijinit de Primăria Capitalei

ANTISEISMIC DISTRICT - 04.03.2021

La 44 de ani de la ultimul cutremur major din România, Antiseismic District propune o serie de instrumente de pregătire care să maximizeze șansele de supraviețuire post-seism.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIMĂRIA CAPITALEI

Scrisoare deschisă pentru prioritizarea intereselor comunității, solidaritate, transparență bugetară și decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil și eficient.

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT - 14.10.2020

Datorită evoluției îngrijorătoare a pandemiei, sâmbătă, 17 octombrie, ÎNTÂLNIREA COMUNITARĂ PENTRU PREGĂTIREA ÎN CAZ DE CUTREMUR se mută în online.

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT - 05.10.2020

ARCEN și Re:Rise - Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic reiau, începând de vineri, 9 octombrie, ÎNTÂLNIRILE COMUNITARE PENTRU PREGĂTIREA ÎN CAZ DE CUTREMUR.

DUPĂ `90

După ‘90 este un proiect ARCEN de explorare și documentare a primului deceniu de după Revoluție, o interogație colectivă a trecutului recent, pornită de generația care azi ajunge la maturitate.

RĂSPUNSUL PRO PATRIMONIO ÎN LEGĂTURĂ CU PALATUL ȘTIRBEY

Fundația Pro Patrimonio răspunde în legătură cu proiectul de dezvoltare Complex Multifuncțional Palatul Știrbey.

NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ - EDIȚIA A VI-A

Vineri, 31 iulie 2020, începând cu orele 19.00, pe terasa blocului Magheru One din București se deschide a șasea ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană organizate de ARCEN.

PUNCT DE VEDERE CU PRIVIRE LA PALATUL ȘTIRBEY

Palatul Știrbei, un edificiu neoclasic din prima parte a secolului al XIX-lea, împreună cu fosta sa grădină, este obiectul unui proiect controversat

STRĂZI DESCHISE | 7 ZONE PIETONALE ÎN CAPITALĂ

Inițiativa @ARCEN „Străzi deschise” a fost primită cu deschidere de Primăria Municipiului București - începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Bucureștiul va avea, pe durata weekend-urilor, 7 zone pietonale.

PRIMĂRIA CAPITALEI A ACCEPTAT PROPUNEREA ARCEN - STRĂZI DESCHISE

La trei zile după ce ARCEN a înaintat propunerea de lărgire a spațiilor de recreere din capitală, Primăria Municipiului București acceptă proiectul pilot și decide înființarea mai multor zone de promenadă.

STRĂZI DESCHISE

ARCEN înaintează autorităților locale spre evaluare și locuitorilor Bucureștiului spre dezbatere o propunere de lărgire a spațiilor de recreere din capitală sub forma proiectului-pilot „Străzi deschise”.

SCRISOARE CĂTRE PMB | PALATUL ȘTIRBEY

ARCEN solicită Primăriei Municipiului Bucureşti București să reia Consultarea Publică pe „Faza de Intenție Elaborare PUZ - Complex Multifuncțional Palatul Știrbey” din Calea Victoriei 107.

BUCUREȘTI: ORAȘ DE EXPLORAT | O INIȚIATIVĂ DIGITALĂ ARCEN ȘI EXPO ARTE

Începând de azi, ARCEN și Expo Arte îți aduc Bucureștiul mai aproape, o inițiativă digitală care să te pregătească pentru a celebra reîntâlnirea cu orașul de după pandemie.

ANUNȚ PRIVIND RESTAURAREA GRĂDINII INTERIOARE DE LA ȘCOALA CENTRALĂ

ARCEN și arh. peisagist Nicolas Triboi organizează marți, 3 martie 2020, în Amfiteatrul Școlii (str. Icoanei nr. 3-5), o discuție urmată de un atelier participativ pentru găsirea unei soluții privind proiectul de restaurare a grădinii istorice a Școlii Centrale.

CAIETELE CATALOG BUCUREȘTI SUNT DISPONIBILE ONLINE

De acum, Caietele de Bune Practici Constructive Catalog București pentru zonele construite protejate: Magheru-Brătianu, Dacia, Elisabeta-Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Ferdinand I, Icoanei, Vasile Lascăr, Traian se pot consulta gratuit pe site-ul Catalog București.

THE TIME IS NOW - 07.02.2020

Într-o hală readusă la viață, revitalizată pentru cultura și comunitatea artistică a Bucureștiului, în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei - Catalog București, ARCEN invită bucureștenii la un experiment artistic dedicat imperativului momentului: refuzul de a abandona Bucureștiul în resemnare.

SALVAREA PEISAJULUI CULTURAL AL BUCUREȘTIULUI ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR DIN CENTRUL CAPITALEI - 20.01.2020

O serie de opt „Caiete de Bune Practici Constructive” produse de ARCEN prin proiectul Catalog București au fost distribuite în mii de cutii poștale din opt cartiere istorice ale Bucureștiului.

ANTISEISMIC DISTRICT ÎN LICEE - 14.01.2020

ARCEN și Re:Rise - Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic organizează, între ianuarie și aprilie 2020, o serie de întâlniri Antiseismic District în liceele din centrul Bucureștiului.

BILANȚUL ARCEN PENTRU ANUL 2019 - 07.01.2020

Iată bilanțul activităților ARCEN din anul 2019. Cu ajutorul vostru, putem continua și mai mult, și mai bine în 2020.

AJUTĂ-NE SĂ CONTINUĂM LUPTA PENTRU BUCUREȘTI! - 19.12.2019

Avem nevoie de ajutorul tău! Recomandați-ne prietenilor voștri cu firme care pot direcționa 20% din impozitul pe profit către ARCEN.

INVITAȚIE ANTISEISMIC DISTRICT - 3.12.2019

Vă invităm la ÎNTÂLNIREA ANTISEISMIC DISTRICT pentru informarea și pregătirea dvs., ca parte din comunitatea cartierului în care locuiți, pentru eventualitatea unui cutremur.

INVITAȚIE ANTISEISMIC DISTRICT - 26.11.2019

Vă invităm la ÎNTÂLNIREA ANTISEISMIC DISTRICT pentru informarea și pregătirea dvs., ca parte din comunitatea cartierului în care locuiți, pentru eventualitatea unui cutremur. 

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT - 20.11.2019

INFORMARE ANTISEISMIC DISTRICT – 20.11.2019 PROIECT PENTRU REDUCEREA VULNERABILITĂȚII FAȚĂ DE CUTREMUR

Comunicat de presă. Bucarest en danger | Proiecție de film și reflecție

ARCEN invită marți, 5 noiembrie, de la ora 19:30, la Cinema Elvire Popesco a Institutului Francez, jurnaliștii și publicul, la proiecția specială a documentarului „Bucarest en danger”, urmată de două conversații pe tema „Memoria de azi care ne definește viitorul. Cum vrem să devină Bucureștiul?”.