NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ – EDIȚIA A VI-A

ARCEN deschide Nocturnele de Poezie Contemporană din acest an cu un răspuns la angoasele generate de pandemie: Nu putem fi sănătoși, dacă nu suntem fericiți

Vineri, 31 iulie 2020, începând cu orele 19.00, pe terasa blocului Magheru One din București se deschide a șasea ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană organizate de ARCEN. Primul eveniment din sezonul 2020 îi va avea invitați pe poeții Florin Iaru și Radu Nițescu, iar experiența nocturnă marca District 40 va fi întregită de muzica selectată de DJ Jim Felix.

Stagiunea 2020 a Nocturnelor de Poezie se va desfășura pe durata a 6 săptămâni (în zilele de vineri și sâmbătă), între 31 iulie și 5 septembrie, într-un format special adaptat la contextul crizei globale cu care ne confruntăm. Vor avea astfel loc 12 nocturne, la care vor fi invitați 19 poeți, 6 DJs și 4 coregrafi și dansatori. Nocturnele se vor desfășura de la orele 19.00 până la miezul nopții, în condiții de distanțare fizică și siguranță sanitară, pe terasa blocului Magheru One și la Mercato Kultur. Temele pe care le propune publicului iubitor de poezie ediția din 2020 a Nocturnelor se doresc a fi un răspuns la singurătatea, suferința și incertitudinile generate de contextul pandemiei COVID-19: eliberarea de frică, fericirea, iubirea, mișcarea și nemișcarea, emoția și suferința corpului uman, introspecția ca formă de vindecare a sufletului și cultura ca insulă a rezistenței. 

Biletele vor fi disponibile începând de luni, 3 august, de la ora 11.00, pe paginile ARCEN și District 40. Locurile sunt limitate.

Poți cumpăra bilete aici:

Nocturnă cu Adela Greceanu, 4 septembrie | acces> ora 18.30, Magheru One, bd. Magheru, nr. 1-3.
 
Nocturnă cu Sorin Gherguț, 4 septembrie | acces> ora 21.30, Magheru One, bd. Magheru, nr. 1-3.
 
Nocturnă cu Anastasia Gavrilovici, 5 septembrie | acces> ora 19.00, Mercato Kultur, Strada Căpitan Gheorghe Demetriade 6 – 10.
 
 

Ediția din acest an a Nocturnelor de Poezie Contemporană aduce în fața publicului cea mai numeroasă selecție de scriitori și poeți consacrați, lecturi în premieră din volume nepublicate și dialoguri între poeți moderate de Răzvan Țupa. Cei nouăsprezece scriitori care care vor fi prezenți la Nocturnele din acest an sunt: Florin Iaru, Radu Nițescu, Mina Decu, Răzvan Andrei, Gelu Diaconu, Miruna Vlada, Mitoș Micleușanu, Claudiu Komartin, Teona Galgoțiu, Ionel Ciupureanu, Răzvan Țupa, Teodor Dună, Simona Popescu, Mihok Tamas, Andrei Dosa, Ștefan Manasia, Sorin Gherguț, Adela Greceanu și Anastasia Gavrilovici.

Nocturnele de Poezie 2020 sunt o reflectare a ideii centrale a proiectului District 40 – „con|viețuirea într-o stare de spirit”, desfășurate într-un context unic – lectură sub cerul liber, noaptea, pe un acoperiș suspendat deasupra orașului sau într-o grădină izolată din mijlocul Bucureștiului – și răspund nevoii noastre de întâlnire și de a fi împreună, lucruri pe care pandemia le-a făcut imposibile, și pe care depinde numai de noi să le reinventăm acum într-o nouă stare de spirit. O stare de spirit dominată de fragilitate și vulnerabilitate, în care a fi fericit dacă ești sănătos ține de trecut, de îndată ce înțelegem că nu putem fi sănătoși dacă nu suntem fericiți.

ARCEN este un ONG care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. Direcțiile ARCEN de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.

Regulamentul de acces și normele de desfășurare ale evenimentului în contextul COVID-19 pe care le vom respecta pentru siguranța sanitară, pot fi consultate aici.

Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Magheru One, Mercato Kultur, OMA Vision, Oriel Beer, Urban Monkey, Niro Investment Group.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.