REGULAMENT DE CONDUITĂ ÎN TIMPUL DESFĂȘURĂRII NOCTURNELOR DE POEZIE CONTEMPORANĂ

Pentru a fi în siguranță împreună, este important ca toate persoanele care participă la Nocturnele de Poezie Contemporană să respecte un regulament simplu pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor în contextul COVID-19:

– Accesul la eveniment se va face pe traseul marcat de către organizatori și cu respectarea de către participanți a distanțării de minim 1,5 m între persoane.

– Prezentarea la locația unde se desfășoară evenimentul se face între orele 19.00 – 20.00 pentru evenimentele din grădina Mercato Kultur. Pentru evenimentele de pe terasa Magheru One, accesul se va face între 18.30 – 19.15 pentru prima serie de public și între  21.30 – 22.00 pentru a doua serie de public. Pentru a respecta normele de siguranță, biletul este exclusiv digital și va fi scanat la intrarea în locație.

– Realizarea triajului epidemiologic va avea loc în zona de acces și constă în termoscanare și colectarea de date: nume, prenume și număr de telefon. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie sau febră peste 37,3 grade. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu pot participa la eveniment.

– Purtarea măștii medicală sau non-medicală este obligatorie pe toată durata evenimentului. Pentru o protecție eficientă, masca trebuie să acopere gura și nasul.

– Dezinfectarea mâinilor se va face cu dezinfectant avizat, pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție de către organizatorii evenimentului, la intrare, pe terasă și în grupurile sanitare.

– Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane este obligatorie în toate spațiile în care se desfășoară evenimentul: zona de acces, terasă, bar, grupuri sanitare. Pentru fiecare bilet va fi alocat un scaun sau un loc marcat, conform regulilor de distanțare.

– Deplasarea publicului pe terasă se poate face în următoarele situații: achiziționarea de băutură din zona de bar, deplasarea la toaletă sau urgență medicală. 

– În zonele de așteptare – acces, toaletă, bar, persoanele participante la eveniment vor păstra distanța de minim 1.5m. 

– Pentru respectarea măsurilor de siguranță, achiziționarea de băuturi de pe terasă se va face doar prin plata cu cardul.