STRĂZI DESCHISE | 7 ZONE PIETONALE ÎN CAPITALĂ

Inițiativa ARCEN „Străzi deschise” a fost primită cu deschidere de Primăria Municipiului București. Începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Bucureștiul va avea, pe durata weekend-urilor, 7 zone pietonale.
 
Propunerea inițială pentru Grădina Icoanei și Grădina Ioanid a fost extinsă și în alte zone din centrul capitalei, ceea ce creează un precedent important pentru a experimenta, alături de comunitățile și grupurile civice, pietonalizări și în alte cartiere din București în colaborare cu autoritățile locale.
 
Revenim cu o serie de precizări, în urma întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu mai mulți reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din Primăria Capitalei:
 
„Străzi deschise” este un proiect de lărgire a spațiilor de recreere și promenadă din capitală, prin pietonalizări temporare.
 
Cele 7 zone pietonale vor fi dedicate plimbărilor și activităților fizice, fără posibilitatea organizării de activități artistice, comerț ambulant sau alte activități ce intră în contradicție cu regulile de distanțare fizică impuse de epidemia COVID-19.
 
Pietonalizarea celor 7 zone se va face pe o perioadă nedeterminată în zilele de sâmbătă și duminică.
 
Accesul auto al rezidenților în această perioadă va fi posibil, cu limitarea vitezei la 10km/h.
 
O consecință a proiectului va fi sprijinirea micilor antreprenori care au afaceri în zonele pietonale și care pot adapta soluții take-away, fiind obligați să respecte toate reglementările impuse de starea de alertă și regulile de distanțare fizică.
 
Harta cu zonele ce vor fi pietonalizate începând cu sâmbătă, 23 mai 2020: http://tiny.cc/cvqdpz.