ANTISEISMIC DISTRICT

Astăzi, 4 martie, se împlinesc 44 de ani de la ultimul cutremur major din România.
În jurul acestei date, subiectul revine în spațiul public și ne amintim că există un risc real, că autoritățile au făcut prea puțin în ultimii 31 de ani, iar Bucureștiul este una din cele mai vulnerabile seismic capitale europene. Independent de acțiunile autorităților, a fi în siguranță și a reveni cât mai rapid la ritmul normal de viață după un cutremur major, depinde în aceeași măsură și de pregătirea individuală.
Cum poți supraviețui unui cutremur?
Antiseismic District luptă să schimbe paradigma așteptării pasive, prin conștientizarea faptului că riscul unui cutremur este o constantă în viața noastră, iar soluția este ca fiecare dintre noi să ia câteva măsuri simple, pentru a ne proteja pe noi și pe cei apropiați.
Antiseismic District propune pentru perioada următoare acțiuni concrete și instrumente de informare, care sintetizează un efort de aproape 2 ani, prin documentarea subiectului, interacțiunea directă cu comunitatea și încercarea de a deschide un dialog cu autoritățile.
Începând de astăzi, organizăm o serie de sesiuni online interactive cu elevi din București, o metodă alternativă de educație seismică în instituțiile de învățământ, cu scopul de a dezvolta un comportament corect și responsabil înainte, în timpul și după un cutremur major.
Lansăm la finalul lunii martie o hartă care cuprinde cartarea centrului vulnerabil al Bucureștiului și un ghid de pregătire în caz de cutremur.
Mesajul pe care-l transmite proiectul Antiseismic District este că putem maximiza șansele de supraviețuire în cazul unui cutremur major prin pregătire, ceea ce presupune conștientizare, dialog cu cei apropiați și o serie de măsuri menite să reducă riscurile.
 

Antiseismic District este un proiect susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, gestionat de Fundația Comunitară București și finanțat de ING Romania, IKEA România, Lidl Romania, Enel România și Endava.

Parteneri: Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, OMA VISION.

Sponsori: PAID Romania, Fundația Alexandrion, MEGA IMAGE.