INFO POINT ANTISEISMIC DISTRICT | FINALUL CAMPANIEI DE INFORMARE

INFO POINT ANTISEISMIC DISTRICT | COMUNICAT


ARCEN a încheiat cea mai amplă campanie de informare și pregătire pentru cutremur din București, realizată din fonduri exclusiv private. În perioada  28 aprilie – 25 mai, la parterul clădirii Magheru One, din centrul Bucureștiului, a funcționat primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din România. 

Câteva date privind proiectul pilot al Info Point-ului:

  • Au avut loc 17 evenimente (cursuri și activități participative de pregătire pentru cutremur, conștientizare a riscului seismic și prim ajutor) susținute de ARCEN, Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, Crucea Roșie Română – Sector 6, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INFP și Clubul Câinilor Utilitari.

  • Peste 1200 de persoane au intrat în Info Point, s-au informat despre riscul seismic și despre cum se pot pregăti în caz de cutremur și au ridicat pentru ei și persoanele apropiate de la 1-2 ghiduri de pregătire până la 200 de exemplare.

  • Cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, peste 180 de asociații de proprietari au primit informări despre pregătirea pentru cutremur și au fost distribuite ghiduri de pregătire pentru cutremur în peste 11.000 de apartamente.

  • Cel puțin 50.000 de persoane au interacționat cu mesajele de pe vitrinele Info Point-ului de la parterul Magheru One punându-și întrebarea Cum poți supraviețui unui cutremur?.

  • În total au fost distribuite peste 35.000 de ghiduri “Cum poți supraviețui unui cutremur?” în perioada acestei campanii.

Pentru cei care nu au reușit să ajungă la Info Point, ghidurile sunt disponibile în 90 de locații din București (vezi harta – https://antiseismic.info/unde-gasesti-ghidul/) sau în varianta online – https://antiseismic.info/

Antiseismic District este un proiect de informare, educare și pregătire în caz de cutremur, inițiat în 2019 de către ARCEN, în parteneriat cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, finanțat de ING Romania, Lidl Romania, Enel România și PAID Romania și gestionat de Fundația Comunitară București.

Sponsor: PAID Romania

Parteneri Info Point:  Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6 București, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Magheru One, Epson România, OMA VISION.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *