SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIMĂRIA CAPITALEI

SCRISOARE DESCHISĂ

Către:

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan,

Am urmărit campania dumneavoastră, programul de candidatură și promisiunile din seara rezultatelor la alegeri. Domnule Dan, ați anunțat, în discursul dumneavoastră, o altă administrație a Bucureștiului, parteneră cu cetățeanul și care să folosească energiile acestui oraș. Un parteneriat cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu specialiștii, cu ONG-urile, cu asociațiile profesionale.

Bucureștiul are în acest moment o mare nevoie de o administrație de calitate. Sufocat de trafic, aer poluat și gunoaie, cu străzi pline de gropi și mii de clădiri vulnerabile la cutremur, divizat de inegalități sociale, cu una din cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din țară și o fibră socială fragilă, acesta nu mai este un oraș în care să fie bine să trăiești.

Totuși, noi, semnatarii acestei scrisori, credem că acest lucru poate fi schimbat, dacă lucrăm împreună și constant la prioritățile orașului. Credem că Bucureștiul are resursele umane și materiale pentru a redeveni un oraș cu o calitate a vieții ridicată.

Suntem câteva zeci de organizații și grupuri de inițiativă care deja lucrează pentru un București mai bun. Acordăm finanțări pentru proiecte, protejăm parcurile orașului, construim și amenajăm spitale, urmărim transparența bugetară, aducem împreună vecini din cartiere, susținem educația pentru copii din medii defavorizate, măsurăm calitatea aerului, pregătim populația pentru un viitor mare cutremur, facem colțuri din oraș mai prietenoase cu locuitorii lui, folosim resursele nefolosite ale orașului (hale industriale, râul Dâmbovița) în colective de creativi și exemplele pot continua. O parte dintre noi au inițiat deja de-a lungul timpului colaborări cu administrația publică de la nivelul Municipiului București.

Scriem această scrisoare pentru a ne exprima speranța și interesul pentru un parteneriat eficient cu administrația locală în acest mandat, pentru București și toți locuitorii săi.

Premisele de cooperare de la care plecăm cu toții sunt prioritizarea intereselor comunității, solidaritatea, transparență bugetară și decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil și eficient.

De asemenea, fiecare din semnatarii acestei scrisori în parte deține expertiză, instrumente și resurse care pot fi utilizate împreună cu noua administrație, pentru binele comun al bucureștenilor.

Am cartografiat mai jos, în formatul programului dumneavoastră de candidatură, prioritățile, resursele și expertiza noastră. Lista organizațiilor nu este exhaustivă. Cu siguranță sunt și multe altele cu experiență cel puțin la fel de relevantă.

Vă invităm, domnule primar, să organizăm o întâlnire în care să detaliem modul cel mai eficient în care putem lucra împreună pentru București – fie într-un grup mai mare al organizațiilor care lucrează în București, fie pe arii de expertiză.

Cu stimă,

Asociația Active Watch

Asociația Basar / studioBASAR

Asociația BAZA. Deschidem orașul