NOCTURNE DE POEZIE CONTEMPORANĂ – EDIȚIA A VII-A

În perioada 16 iulie – 13 august 2021, ARCEN organizează a VII-a ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană, într-un spațiu nou care timp de cinci săptămâni va fi un loc de întâlnire și de explorare a poeziei contemporane.

Nocturnele din 2021 invită publicul pe un acoperiș deasupra Bucureștiului, unde suspendați între cer și oraș, vom interacționa cu poezia prin intermediul unor experiențe poetice precum lectura publică, performance-ul de poezie și coregrafic, videopoezia și poemul vizual.

 

Vineri, 13 august, pe terasa blocului Millo, de la ora 21.00, cu acces de la 20.00, în seara dedicată performance-ului coregrafic, vor fi invitate Vava Ștefănescu, Maria-Luiza Dimulescu și Adora Tănase.

 

Moderator: Răzvan Țupa.

 

Biletele pentru data de 13 august sunt limitate și pot fi achiziționate de aici.

 

Adresa: terasa blocului Millo (str. Matei Millo, nr. 6). Accesul se face din strada Ion Câmpineanu.

 

Nocturnele de Poezie Contemporană sunt un festival independent, organizat începând cu anul 2015, care interconectează locuitorii orașului cu poezia, și care pe perioada verii pun la dispoziție publicului și artiștilor un spațiu cultural alternativ.

 

Pe perioada evenimentelor, terasa blocului Millo va găzdui și o expoziție de poeme vizuale, realizată împreună cu PosterXPoem. Seria de poeme vizuale include 14 postere realizate de graficieni, typographeri și ilustratori locali, pornind de la 14 poeme contemporane.

 

POSTER X POEM aduce împreună artiști vizuali și poeți contemporani, pentru a transforma poeme în postere, pe care apoi le scoate în orașe în expoziții publice. Invită poeți să contribuie cu câte un poem pe care apoi îl trimit unui artist, cu libertate totală de interpretare vizuală a poemului.

 

PROGRAM:

 

16 IULIE 

Lectură și dialog cu Ana Blandiana.

Moderator: Edmond Niculușcă.

 

23 IULIE

Lectură și dialog cu Matei Vișniec.

Moderator: Radu Vancu.

 

24 IULIE

Lectură și dialog cu Deniz Otay și Cătălina Stanislav.

Moderatoare: Teona Galgoțiu.

 

Dialog cu reprezentanți ai editurilor OMG Publishing House – Alex Ciorogar și Casa de Editură Max Blecher – Claudiu Komartin.

Moderator: Matei Martin.

 

30 IULIE 

Proiecții de videopoezie și dialog cu Teona Galgoțiu (Gura Mare), Elena Morar (Her Word), Alexandra Bodnaru (Cenaclub), Ana Pop.

Moderator: Andrei Dósa.

 

6 AUGUST

Performance și dialog cu Răzvan Țupa și Mugur Grosu.

 

13 AUGUST

Performance și dialog cu Vava Ștefănescu.

Moderator: Răzvan Țupa

 

 

*Evenimentele se desfășoară de la orele 20.00, până la 23.00, cu respectarea condițiilor de siguranță sanitară în vigoare.

**Pentru fiecare eveniment, biletele vor fi puse în vânzare în fiecare zi de luni, de la ora 11.00.

 

 

Ediția a VII-a a Nocturnelor de Poezie Contemporană este prezentată de UniCredit Bank.

Proiect cultural cofinanțat de: Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.

Parteneri: Forte Partners, Cartierul Creativ, Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, PosterXPoem, OMA Vision, Urban Monkey, FIX – Botanical Bar, Cărturești, Casa de Editură Max Blecher, PIATRA ONLINE, Iabilet.

 

Grafică: Bogdan Ceaușescu

Design eveniment: arh. Mircea Barac

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.