CU BASTONUL PRIN BUCUREȘTI

DESCHIDEREA EDIȚIEI A 10-A

Anul acesta, ARCEN aniversează 10 ani de trasee culturale #cubastonulprinbucuresti.

Traseul „De la Lido la Cișmigiu” povestește istoria Bucureștilor interbelici de la jumătatea anilor `20-`30, un traseu care ilustrează universul bucureștean cu obiceiurile și obsesiile lui, cu spaimele și așteptările unei lumi prinse între cele două mari războaie.

Plimbarea ARCEN e și o invitație la a face o serie de exerciții de imaginație și de întoarceri în timp într-un București cosmopolit, plin de invențiile modernității la care fiecare bucureștean trebuie să facă față, într-un oraș cu oameni care iubesc muzica, polemica, manierele și cafeaua bună, cu tineri entuziaști care vor să schimbe la față lumea, o călătorie imaginară într-un București ai anilor nebuni.

ARCEN a organizat, în ultimii 10 ani, zeci de trasee culturale prin București la care au luat parte peste 50.000 de persoane. Traseele ARCEN reprezintă o alternativă de educație urbană în mijlocul orașului, o invitație la înțelegerea patrimoniului și peisajului cultural al Bucureștiului și un manifest civic de recuperare a memoriei orașului.

Participarea la traseul ARCEN e gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

Proiectul „Cu bastonul prin București” | ediția a 10-a  are ca partener de mobilitate pe BOLT – Taxify. Oriunde e punctul de întâlnire al traseelor pietonale ARCEN, te invităm să te urci în mașinile BOLT. Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport la cerere, care are drept scop să facă transportul urban mai ușor, rapid și convenabil. Mai multe informații: www.bolt.eu

Eveniment facebook: De la Lido la Cișmigiu