Dă-ne o mână de ajutor să dezvoltăm proiectele ARCEN pentru București. Direcționează 3.5% din impozitul pe venit.

Cine poate direcționa 3.5%?

 

Dacă îndeplinești una dintre condițiile de mai jos, poţi direcţiona 3,5% (fostul 2%) din impozitul anual pe venit către o cauză în care crezi:

– ai venituri din salarii și asimilate salariilor; 

– ai venituri din pensii;

– ai venituri din activități independente/ activități agricole, impuse pe bază de normă de venit;

– ai venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;

– ai venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;

– ai venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

De ce să direcționezi 3,5%?

Nu te costă nimic – dacă alegi să nu completezi formularul, suma respectivă va rămâne în bugetul statului.

Pasul 1.

Completează formularul disponibil aici. Descarcă Formularul D230, care va fi generat automat după completare.

Descarcă de aici Formularul D230 precompletat doar cu datele noastre, dacă dorești să nu completezi online datele tale personale. În acest caz, găsești mai jos în pagină datele care trebuie completate obligatoriu în formular.

Pasul 2.

Printează Formularul D230 pe care l-ai descărcat și semnează-l.

IMPORTANT: Formularul nu este valid fără semnătura ta.

Pasul 3.

Ai mai multe opțiuni pentru a depune formularul, până la data de 25 mai 2022:

a. Depune Formularul D230 la centrul ANAF de care aparții cu domiciliul, așa cum apare și în buletin.

Lista cu centrele ANAF o găsești aici. Formularul trebuie trimis prin poștă, cu opțiunea Confirmare de primire.

b. Trimite formularul completat și semnat printr-un scan/fotografie la rezoluție bună la adresa de mail contact@arcen.info și îl depunem noi pentru tine.

c. Trimite formularul completat și semnat la adresa noastră din Str. Semilunei, nr. 7, sector 2, București, și îl depunem noi pentru tine. Îl poți lăsa și în cutia poștală din curte, dacă ai drum în zona Armeneasca și îți este mai ușor.

IMPORTANT

Dacă alegi să ne trimiți nouă Formularul D230 pentru a îl depune, ia în considerare că 25 mai este data limită de depunere, deci cu cât reușești să ni-l trimiți mai curând, pentru a avea timp să îl depunem, cu atât este mai bine. Îți mulțumim!

Dacă vrei să ne dai o mână de ajutor în plus, dă mai departe acest link – https://www.redirectioneaza.ro/arcen – sau descarcă Formularul D230 precompletat cu datele noastre și transmite-l colegilor, prietenilor sau familiei.

Ajutorul tău va fi multiplicat și îți suntem tare recunoscători! Dacă ai nevoie de informații suplimentare sau pentru orice întrebări, scrie-ne la contact@arcen.info sau sună la 0748500915.

Cum vor fi folosiți banii pe care îi direcționezi?

Sprijinul financiar ne oferă predictibilitate să mergem mai departe, să ne dezvoltăm și să facem mai multe pentru oraș.

Ne dorim ca prin proiectele noastre să îmbunătățim calitatea vieții urbane, să protejăm patrimoniul construit, să creăm modele de bune practici, să documentăm memoria orașului și să continuăm evenimentele culturale.

Punctual, contribuiți la:

– finalizarea inventarului zonelor construite protejate – care arată exact imaginea orașului și propune autorităților soluții pentru protejarea patrimoniului

pregătirea locuitorilor în caz de cutremur, prin organizarea de întâlniri comunitare, sesiuni de educație seismică cu elevi, realizarea unui ghid de pregătire și o hartă a centrului vulnerabil al Bucureștiului. 

documentarea memoriei recente din perioada 1990-2010, prin realizarea de interviuri cu personalități marcante, cercetarea presei, realizarea cronologiei celor mai relevante evenimente, colectarea de amintiri și finalizarea proiectului cu o expoziție pentru public.

organizarea Nocturnelor de Poezie Contemporană, ediția a VIII-a.

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Este corect trecut anul 2021 în formular? 

Da, este corect pentru că se direcționează un procent din impozitul pe venitul realizat pe anul 2021.

Ce date trebuie completate obligatoriu în formular? 

1. Datele de identificare a contribuabilului – nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă;

2. Destinația sumei reprezentând 3,5%:

– bifă la “Susținerea unei entități nonprofit / unități de cult”;

– bifă la “Opțiune privind distribuirea sumei pe o perioadă de 2 ani“ – dacă dorești să ne sprijini pe o perioadă mai mare, denumire: Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN, cod de identificare fiscală 27096970, cont bancar RO72 RZBR 0000 0600 1273 5197;

3. Semnătura contribuabilului – semnătura ta, la finalul formularului.

Trebuie să completez în formular suma care va fi redirecționată? 

Nu, ANAF va calcula automat 3,5% din impozitul pe venit și va face redirecționarea.

Pot să depun la ANAF formulare pentru mai multe persoane?

Nu. Persoanele fizice nu pot depune formulare la ANAF pentru alte persoane. Dacă reușești să strângi mai multe formulare, trimite-le la noi și le vom depune.