Prin Bucureștii dintre cele două mari războaie

TRASEU CULTURAL ARCEN

ARCEN continuă seria traseelor culturale de primăvară „Cu bastonul prin București” | anul 10, sâmbătă și duminică, 18-19 mai, printr-o plimbare „Prin Bucureștii dintre cele două mari Războaie”.

Traseul ARCEN cuprinde, de-a lungul celor două ore de plimbare, explicații arhitecturale și de  urbanism, istoria locurilor pe mai multe straturi istorice, dar și o serie de povești din jurnale și memorii.

Legătura lui George Enescu cu Maruca Catantacuzino, viața la Palatul Regal a Regelui Mihai, arestarea Monseniorului Vladimir Ghyka, prietenia dintre familia Brătianu și arhitectul Petre Antonescu, excentricitățile Miței Biciclista sau chestiuni din intimitatea familiei Monteoru, sunt doar câteva din poveștile care vor putea fi ascultate la traseul ARCEN din weekend.

ARCEN propune de 10 ani, prin traseele culturale pe care le organizează și proiectele pe care le dezvoltă pentru București, deschiderea și menținerea zi de zi a unui dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. Refacerea legăturilor dintre locuitori și oraș și conservarea memoriei Bucureștiului reprezintă una din direcțiile noastre de acțiune, misiunea ARCEN fiind reclădirea stimei de sine a Bucureștiului și a bucureștenilor prin cultură și comunitate.

Participarea la traseul cultural ARCEN este gratuită și nu presupune înscriere prealabilă.

Proiectul „Cu bastonul prin București” | ediția a 10-a  are ca partener de mobilitate pe Bolt – Taxify. Oriunde e punctul de întâlnire al traseelor pietonale ARCEN, te invităm să te urci în mașinile Bolt. Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, este cea mai mare platformă europeană de transport la cerere, care are drept scop să facă transportul urban mai ușor, rapid și convenabil. Mai multe informații: www.bolt.eu