ANTISEISMIC DISTRICT ÎN LICEE

Celor mai mulți dintre copii nu li se vorbește niciodată despre pregătirea pentru cutremur nici în școală, nici în familie. Dacă un cutremur major va lovi România în timpul zilei, copiii din București vor fi printre cei mai expuși. Lipsa telefoniei mobile, lipsa electricității, blocarea bulevardelor și a străzilor de imobilele prăbușite va face imposibilă comunicarea dintre părinți și copii în primele ore după cutremur.

Pornind de la aceste premise, începând din data de 16 ianuarie 2020 și până pe 16 aprilie 2020, ARCEN, împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic va organiza o serie de întâlniri Antiseismic District în liceele din centrul Bucureștiului pentru informarea și pregătirea a peste 1000 de elevi în eventualitatea producerii unui cutremur major. 

Un copil are nevoie să își dezvolte capacitatea de a reacționa rapid și corect în cazul unui cutremur, la fel ca un adult. În plus, prin intermediul acestora, putem să ajungem cu mesajul nostru și la părinți, iar astfel, să reducem pierderile și suferințele pe care un cutremur le poate genera.

În cadrul acestor întâlniri vom discuta despre:

1. Seismicitatea zonei Vrancea și VULNERABILITATEA SEISMICĂ a  Bucureștiului;

2. CUM NE PREGĂTIM PENTRU CUTREMUR. Ghidaj de pregătire pentru fiecare elev în parte;

3. PLANUL DE FAMILIE și LOCUL DE ÎNTÂLNIRE în eventualitatea unui cutremur;

4. TRUSA de SUPRAVIEȚUIRE POSTCUTREMUR;

5. Cum procedăm imediat după încetarea mișcării seismice? PRIMII PAȘI  POSTCUTREMUR.

Riscul unui cutremur este o constanță în viața noastră, dar nimeni nu poate anticipa când se va produce un seism. Soluția este, așadar, să fim pregătiți pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi. 

Antiseismic District, dezvoltat de ARCEN, alături de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic este un proiect susținut prin Fondul Bucureștiul Pregătit, finanțat de ING Bank, IKEA Romania și Lidl Romania și gestionat de către Fundația Comunitară București.