De la Lido la Cișmigiu

TRASEU CULTURAL ARCEN

cu bastonul prin bucurești | finalul ediției a 10-a

ARCEN încheie ediția aniversară de 10 ani a proiectului „Cu bastonul prin București”. În ultimele două weekenduri din octombrie vă invităm să luați parte la unele dintre cele mai spectaculoase plimbări pietonale ARCEN, traseele De la Lido la Cișmigiu și Prin Cartierul Cotroceni.

Traseele pietonale ARCEN care marchează finalul ediției a 10-a sunt organizate alături de Motorola România și prezintă în detaliu istoria Bucureștilor interbelici de la jumătatea anilor `20-`30, două trasee care ilustrează universul bucureștean cu obiceiurile și obsesiile lui, cu spaimele și așteptările unei lumi prinse între cele două mari războaie. 

Plimbările ARCEN sunt, pe de-o parte, o invitație la a face o serie de exerciții de imaginație și de întoarceri în timp într-un București cosmopolit, plin de invențiile modernității la care fiecare bucureștean trebuie să facă față, într-un oraș cu oameni care iubesc muzica, polemica, manierele și cafeaua bună. Pe de altă parte, cu sprijinul Motorola, traseele ARCEN sunt și un exercițiu de a privi detaliile orașului cu ajutorul tehnologiei, prin noul Motorola One Zoom, pe care îl veți descoperi pe parcursul plimbărilor prin cele două zone istorice din centrul Bucureștiului.  

Participarea la traseele organizate de ARCEN și Motorola România e gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

| ARCEN a organizat, în ultimii 10 ani, zeci de trasee culturale prin București la care au luat parte peste 50.000 de persoane. Traseele ARCEN reprezintă o alternativă de educație urbană în mijlocul orașului, o invitație la înțelegerea patrimoniului și a peisajului cultural al Bucureștiului și un manifest civic de recuperare a memoriei orașului. 

| Motorola One Zoom imortalizează lumea din jur în imagini de înaltă precizie, în culori vii și cu o claritate uluitoare, chiar și în lumină slabă. Dotat cu un senzor de cameră de 48 megapxeli1, cu tehnologia Quad Pixel, Dual OIS (Optical Image Stabilization), software pentru vedere nocturnă, cu lentile telephoto dedicate de 8 mega pixeli și altele cu un unghi ultra-wide de 16 mega pixeli și beneficiind de capabilități AI, Motorola One Zoom redefinește capabilitățile de fotografiere pentru această gamă de telefoane inteligente.