ANUNȚ PRIVIND RESTAURAREA GRĂDINII INTERIOARE DE LA ȘCOALA CENTRALĂ

ARCEN intenționează să dezvolte, alături de comunitatea Școlii Centrale – elevi, profesori, părinți, absolvenți -, comunitatea cartierului Icoanei – parte din District 40 –  și o serie de specialiști, un proiect participativ de restaurare a grădinii interioare de la Școala Centrală din București.

ARCEN, alături de arh. peisagist Nicolas Triboi organizează marți, 3 martie 2020, de la ora 18:00, în Amfiteatrul Școlii (str. Icoanei nr. 3-5), o discuție urmată de un atelier participativ pentru găsirea unei soluții privind proiectul de restaurare a grădinii istorice a Școlii Centrale.

Ne dorim să creăm un proiect model de implicare a comunității pentru restaurarea unei grădini istorice, urmând toate demersurile legale care se impun în intervenția pe monumentele istorice. Totodată, credem că inițierea unui dialog constructiv între toate părțile interesate de grădina interioară de la Școala Centrală, care nu mai suportă amânarea unei intervenții de restaurare, va duce la găsirea celei mai bune soluții și la implementarea ei. 

În ultimii 11 ani, ARCEN a dezvoltat o relație strânsă cu Școala Centrală prin proiectele pe care le-a desfășurat aici și în zona istorică Icoanei, relația ARCEN – Școala Centrală, fiind și fundamentul proiectului District 40, un model pentru București de con|viețuire urbană de calitate.  

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la atelier până luni, 2 martie, ora 12.00, printr-un răspuns la mailul contact@arcen.info

Program dezbatere și atelier:

18.00-18.30 – Prezentarea inițiativei și a echipei coordonatoare

18.30-19.00 – Calendar, implicarea participanților, oportunități 

19.00.-20.00 – Atelier de desen / colaj „Grădina de la școală”  + Atelier de scris

20.00-20.30- Prezentarea desenelor/ textelor/ Concluzii