BUCUREȘTI: ORAȘ DE EXPLORAT | O INIȚIATIVĂ DIGITALĂ ARCEN ȘI EXPO ARTE

Începând de azi, ARCEN și Expo Arte îți aduc Bucureștiul mai aproape, o inițiativă digitală care să te pregătească pentru a celebra reîntâlnirea cu orașul de după pandemie.

Epidemia ne-a făcut inaccesibilă nu doar experiența celuilalt, ci și experiența urbană. Contactul cu orașul e, de săptămâni bune, foarte limitat. Cei mai mulți dintre noi vedem zilnic Bucureștiul doar prin ferestrele apartamentelor noastre, în plimbarea animalelor de companie sau în drumurile către și dinspre magazinul de la care ne facem cumpărăturile.

Memoria orașului poate fi calea prin care să ne reconectăm cu orașul nostru.

În următoarea lună, pe baza cercetării unor reviste, documente și arhive digitizate, vom publica online, imagini inedite cu Bucureștiul, povești audio și articole despre oraș apărute în presa autohtonă și internațională, despre străzi și clădiri din București, primari, arhitecți, personaje urbane din epoci trecute, dar și povestea celor mai vechi străzi din capitală.

Materialele vor fi accesibile pe platforma www.viabucuresti.ro, platformă dezvoltată de ARCEN, dar și pe paginile de Facebook și Instagram @asociatiaarcen și @via.bucuresti.

Inițiativa realizată de ARCEN alături de Expo Arte e un exercițiu de memorie și de explorare a Bucureștiului interior. Fiecare dintre noi e locuit de o geografie intimă, iar acum, când suntem închiși între pereții apartamentului, putem face ceea ce în vremuri obișnuite nu aveam răgaz: să actualizăm, pornind de la istoria Bucureștiului, poveștile intime uitate și să explorăm straturile de memorie personală depuse pe străzile orașului.